CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’in Meclis gündemine taşıdığı ve tüm başpehlivanların devlet sporcusu unvanı almasını içeren kanun teklifi, tüm partilerin ortak önergesiyle Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde üst üste üç kez altın kemer kazanıp devamlı sahibi olanlara ‘devlet sporcusu’ unvanı verilmesi şeklinde kabul edildi. Kanun, Resmî gazetede 12 Temmuz Cuma günü yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Daha önceki yıllarda Dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu sporculara ve takım antrenörlerine Devlet Sporcusu olma hakkı veriliyordu. CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer'in Kırkpınar'da altın kemer sahiplerinin de Devlet Sporcusu unvanı verilmesi yönündeki kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'ndaki tüm partileri birleştirdi.

AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP'nin ortak kararıyla aralarında Karamürselli Aydın Demir ve Ahmet Taşçı'nın da bulunduğu 23 Kırkpınar altın kemer sahibi başpehlivanına Devlet Sporcusu unvanı verildi.

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bizim Elmalı ve Kırkpınar için gündeme getirdiğimiz ve tüm başpehlivanları kapsayacak şekilde önerdiğimiz kanun teklifi, Meclis Genel Kurulundaki görüşmelerde sadece Kırkpınar için ve devamlı altın kemer sahibi başpehlivanları kapsayacak şekilde ele alındı. Bu haliyle de Resmî gazetede 12 Temmuz Cuma günü yayınlanarak yürürlüğe girdi. Ata sporumuz adına bunun bir adım olduğu düşüncesindeyiz. Bundan sonrası için de çabamız devam edecek."