Yalnızca Yazır Köyü'nde yetiştirildiği için ticari değeri olmayan, yörede kurulan pazar ve yol kenarlarında satılan üzüm, yörede her derde deva olarak biliniyor.

Yazır Mahallesi'nde yaklaşık 500 dönüm alanda susuz yetiştirilen Yazır üzümü, yörede kurulan pazar ve yol kenarlarında satışa sunuldu. Küçük bir alanda yetiştirildiği için ticari değeri olmayan organik Yazır üzümü, her derde deva olarak biliniyor. Antalya ve çevresinde rağbet gören ürünün susuz yetiştiğini belirten üretici Turgut Şahin, “Halk arasında kanı sulandırarak kalp- damar sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olduğu bilinmektedir" dedi.

Yazır üzümünün gribal enfeksiyonlardan korunmak amacıyla da talep gördüğünü belirten Şahin, üretim sırasında hiçbir zirai ilaç kullanılmadığını söyledi. Şahin, “Organik olması dolayısıyla vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Köyde yaşayan birçok kişi üzüm yetiştiriciliği yapıyor. Yetiştirdikleri ürünleri çevre ilçelerde kendileri pazara çıkararak satıyor. Antalya dışından talep olduğunda kargo ile gönderiyoruz" dedi.

1942 yılında köye gelen bir vatandaşın fidan dikerek üzüm üreticiliğine başladığını anlatan Şahin, o günden sonra üretimin Yazır'da yaygınlaşmaya başladığını söyledi. Yazır üzümünün yağmur suyu dışında sulanmaya ihtiyaç duyulmadan yetiştiğini belirten Turgut Şahin, "Susuz yetişen ender meyvelerden. Üreticinin sulama sorunu yok. Yağmur suyu yetiyor. Ürün rekoltesi yaklaşık 100-150 ton" diye konuştu.