FİNİKE BELEDİYE BAŞKANI KAAN OSMAN SARIOĞLU’NUN SETUR MARİNA’YA RESTİ SONRASINDA YILLARDIR FİNİKELİLERDEN KISITLANAN FİNİKE YAT LİMANI HALKA AÇILDI.

Finike’de yat turizmine yönelik 20 yıldır hizmet veren ve yaklaşık 50 bin metrekarelik kullanım alanı olan Finike Setur Marina’ya, tel örgülerle çevrili olan alandan vatandaşların faydalanmadığını ve belediyenin taleplerini yerine getirmediği gerekçesiyle mühürleten Başkan Sarıoğlu’nun resti sonrası Setur Marina geri adım atarak tel örgüleri kaldırılmaya başlandı.

Sarıoğlu şunları söyledi;
”Setur Marina ile son 1 yıldır farklı zamanlarda görüşmeler yaptık. Gerek İstanbul’da, gerek burada görüşmelerimiz oldu. Bizim belediye olarak isteğimiz zemin iyileştirilmesi, marinayı çevreleyen tellerin kaldırılması ve idari binaların kaldırılarak arkaya taşınması ve o kapalı alanın halka açılması. Vatandaşların, deniz kenarına giderek çay kahve içme gezinti yapma hakkına sahip olmasını istedik. Benim vatandaşlar adına isteğim buydu. 1 yıl oyaladılar ve en son birçok bahaneyle, ‘Güvenlik açısından tel olması lazım. Olmazsa burada kalan insanlar rahat edemez’ dediler. Bunu Finikeliler adına rahatsız edici buldum. Görüşmelerimiz sonunda anlaşamamıştık. Belediye olarak bizde Setur marinayı mühürlemiş ve imar cezası uygulamıştık. Ve sonunda Setur Marina geri adım atarak, telleri kaldırdı. Liman Finikelilerindir. Finike’ye hayırlı olsun.”