Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike'de, sulama suyu projesinin açılışı ile Çocuk ve Gençlik Evi temel atma törenine katıldı. Yalnız Mahallesi ile Finike Aquapark'ta düzenlenen açılış ve temel atma törenine Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Büyükşehir Finike Koordinatörü Necati Bahçeci, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Aladağ, kurum amirleri ve vatandaş katıldı.

'20 YILDIR KONUŞULUR DURURDU'

Arif, Yalnız, Gökbük, Gökçeyaka Suluma Suyu Projesi'nin açılış töreninde konuşan Menderes Türel, "Arif, Yalnız, Gökçeyaka, Gökbük mahallelerimizi ilgilendiren kapalı devre sulama sistemi 20 yıldır konuşulur dururdu. Büyükşehir Yasası ile artan yatırımlarla 12 bin metre uzunluğunda çelik boru döşenerek bu proje gerçekleştirildi. Projeyle 6 bin dekar tarım arazisi sulanacak. 600 çiftçi ailemiz de bu sulamadan istifade edecek. Yaklaşık 1.5 yıl önce buraya temel atma töreni için gelmiştim ve size bu tesisin en kısa zamanda biteceğine dair söz vermiştim. Şimdi ne mutlu bize ki artık bu tesisleri çok kısa sürelerde projelendiriyoruz, başlatıyoruz ve sonuçlandırıyoruz" dedi.

'150 MİLYONLUK YATIRIM YAPMIŞIZ'

Sulama suyu projesi açılışının yanı sıra 3 bin tonluk yeni bir soğuk hava deposunun bütçesini de ayırdıklarını belirten Türel, "ASAT olarak alt alta koyduğumuzda göreve başladığımız 2014 yılından itibaren Finike'ye 136 bin 177 metre kanalizasyon, 130 bin 850 metre içme suyu hattı, 2 bin 162 metre yağmur suyu hattı yaptık. Bunlar alt yapı olarak 90 milyonluk bir yatırımı içeriyor. Bugün Finike'de çocuklarımız, gençlerimiz için bir sosyal tesisin temelini de atıyoruz. Antalya milletvekilimiz Atay Uslu'nun da katkılarıyla çok güzel bir cami projesinin ihalesini de yaptık. Bunların hepsini alt alta koyduğunuzda Finike'de 3 yılda 150 milyonluk bir yatırım yapmışız" diye konuştu.

MHP İLÇE BAŞKANLIĞI ZİYARETİ

Turunçova mahallesinde kuyumcu dükkanı açılışına katılan Başkan Türel, Halk pazarını da dolaşarak esnafla sohbet etti. Başkan Türel daha sonra MHP Finike İlçe Başkanı Ali Arıcı'yı parti binasında ziyaret etti. Ziyaret sırasında referanduma ilişkin konuşan Türel, "Hepimiz aynı amaç doğrultusunda çalışıyoruz. Bu bir siyasi parti tercihi değil. Bir memleket meselesi. Bu ülkenin daha hızlı kalkınması, sorunların daha kolay aşılabilmesi, omzundaki yüklerden arınması, ayağındaki prangaların ve zincirlerin çözülmesi, çok daha güçlü bir devlet olması için yönetim değişikliği söz konusudur. Türkiye'nin çok daha hızlı gelişmesini, kalkınmasını sağlayacak bir sistem" dedi.

Başkan Türel ve beraberindekiler daha sonra Finike Çocuk ve Gençlik Evi temel atma törenine katıldı. Türel, Finike'de Siyaset Akademisi'ne katılan kursiyerlere belge verdi. DHA