Bu yıl 24-27 Mart 2021 tarihleri arasında yapılması planlanan Finike-Hasyurt Tarım Fuarı, korona salgını nedeniyle gelecek yıla ertelendi. Finike-Hasyurt Tarım Fuarı’nın gelecek yıl 23-26 Mart 2022 yılında yapılması planlanıyor.

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Finike Belediyesi’nde bir toplantı düzenleyerek, fuarla ilgili gelişmeleri açıkladılar.Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “Geride kalan zaman zarfında 24 defa düzenlenen ve bir süredir ara verilen Finike-Hasyurt Tarım Fuarı’na yeniden düzenlemeyi planlıyorduk. Bu çerçevede Belediyemiz, ATB ve KUTSO ile görüşmeler ve çalışmalar gerçekleştiriyordu. Antalya Tarım Konseyi’nin ve sektör paydaşlarını destekleriyle fuarı 24-27 Mart tarihlerinde düzenlemeyi planlamıştık. Fuara iyi bir başlangıç yaparak eski canlılığına, eski etkinliğine kavuşturmayı hedefliyorduk. Ancak pandemi şartları bizi fuarı ertelemeye yöneltti” dedi.

Firmaların fuara katılmaya çok istekli olduğunu, halkımızda da bir heyecan yarattığını kaydeden Başkan Geyikçi, “TIR Parkı’nda düzenlemeyi planladığımız fuarda hem katılımcıları hem de ziyaretçileri riske etmek istemedik. Bu nedenle erteleme kararı aldık. İnşallah ülkemiz normale döner ve Finike-Hasyurt Tarım Fuarı’nı gelecek yıldan itibaren düzenlemeye başlarız” dedi. ATB Başkanı Ali Çandır ise fuarın 6 bin metrekare açık, 6 bin metrekare kapalı olmak üzere toplamda 12 bin metrekare alanda düzenleneceğini açıkladı. Fuarın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) takvimine girdiğini açıklayan Borsa Başkanı Çandır, “Fuarın sönük geçmesini istemediğimiz için bu sene düzenlemedik. Ses getirecek şekilde iyi bir başlangıç yapmak istedik. İnşallah bu başlangıcıda seneye yapacağız” diye konuştu.

KUTSO Başkanı Günay ise firmaların fuara büyük ilgi gösterdiğini kaydederek, “Firmalarda üretici hemşehrilerimizde fuar için çok heyecanlıydı. Fark yaratıcı bir fuar olacaktı. Üreticinin bilgilendirileceği panellerde düzenleyecektik. Seneye yöremize yakışır bir fuar düzenleyeceğiz.” diye değerlendirmelerde bulundu.