Partiden ihraç istemiyle disipline sevk edilen Finike Belediyesi eski Başkanı Nail Dülgeroğlu, konuyla ilgili basın toplantısı yaptı. Haberi sosyal medyadan öğrendiğini belirten Dülgeroğlu, 21 Mart tarihinde Ak Parti ilçe yönetiminden böyle bir karar çıktığını ama bunun kendisine bildirilmediğini aktardı. 

Dülgeroğlu, şöyle dedi: "Disipline sevk edildiğimi 13 Nisan tarihinde sosyal medyadan okudum. Siyasi Partiler Kanunu'na göre kişi şu veya bu sebepten ihraç talebiyle disipline sevk ediliyorsa, disipline sevk edilen kişinin sözlü ya da yazılı savunması alınır. Verilen süre zarfında kişi savunmasını vermezse tek taraflı ihraç eder. Benden şu ana kadar disipline sevk edildiğime dair bir savunma istenmedi. 21 Mart'ta disipline sevk edildiysem neden bana tebligat yapılmadı. 23 gün sonra bir sohbet sırasında açıklanıyor."

"HERHANGİ BİR PAYLAŞIMIM OLMADI"

Gazetecilerin "Referandum da 'hayır' kampanyasına yönelik bir çalışmanız oldu mu?" sorusunu yanıtlayan Dülgeroğlu, "Sosyal medyada 6 bin 845 takipçim var. Aktif kullanan kişilerden biriyim. 'Hayır' ya da 'evet'le ilgili herhangi bir paylaşımım olmadı. Herhangi bir siyasi partiyle toplantılara katılmadım, esnaf ziyareti ya da ev ziyareti yapmadım" dedi.

"GÖNÜLLERDE OLMAK DAHA DEĞERLİ"

Arkadaş görüşmelerinde herkes gibi olumlu ya da olumsuz siyasi sohbetlerin yapıldığını anlatan Dülgeroğlu, "Ancak hiç kimse bana 'onun telkinleriyle 'evet' diyordum 'hayır'a döndüm ya da 'hayır' diyordum 'evet'e döndüm' diyemez. Ben hangi karar çıkarsa çıksın saygı duyarım ve Finike'ye hayırlı olması dileğinde bulunurum. Ama onların vereceği karardan sonra benim de belgelerle konuşacağım bazı konular var. Ayrıca önemli olan herhangi bir siyasi partiden ihraç edilmek değil, gönüllerden ihraç edilmemek. İnsanların gönüllerinde olmak daha değerli" diye konuştu.

Nail Dülgeroğlu ile aynı gerekçeyle ihraç talebiyle disipline sevk edilen Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Salur da haberi 13 Nisan'da basından öğrendiğini belirterek, referandum da 'hayır' ile ilgili bir çalışma yapmadığını söyledi. DHA