Şehit Tur­gut Bur­kay Kork­maz'ın yak­la­şık 2 hafta önce izin için Fi­ni­ke'ye gel­di­ği, te­le­viz­yon­da şehit ha­be­ri iz­ler­ken an­ne­si Fatma Kork­maz'a, "Anne ben de böyle ge­le­ce­ğim, sakın ağ­la­ma" de­di­ği öğ­re­nil­di.

Su­ri­ye'nin İdlib ken­tin­de dü­zen­le­nen hava sal­dı­rı­sın­da şehit olan 33 as­ker­den biri olan, Hatay 51. Ko­man­do Tugay Ko­mu­tan­lı­ğı em­rin­de gö­rev­li Pi­ya­de Uzman On­ba­şı Tur­gut Bur­kay Kork­maz için bugün ce­na­ze tö­re­ni dü­zen­len­di. Dün akşam as­ke­ri uçak­la ge­ti­ril­di­ği An­tal­ya Hava Mey­dan Ko­mu­tan­lı­ğı'nda kar­şı­la­nan şe­hi­din Türk bay­ra­ğı­na sa­rı­lı naaşı, bu sabah An­tal­ya Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si mor­gun­dan alı­na­rak, yüz­ler­ce araç­lık kon­voy eş­li­ğin­de ilk ola­rak, anne Fatma ile baba Salih Kork­maz'ın ya­şa­dı­ğı Fi­ni­ke il­çe­si­ne bağlı Tu­run­ço­va Ma­hal­le­si Topal Sokak No 13/1'deki evi­nin önüne ge­ti­ril­di. Cadde, sokak ve iş yer­le­ri­nin Türk bay­rak­la­rıy­la do­na­tıl­dı­ğı il­çe­ye, jan­dar­ma es­kort­la­rı eş­li­ğin­de ge­ti­ri­len şe­hi­di, va­tan­daş­lar se­lam­la­dı.

AĞA­BEYİNİN TA­BU­TU­NU OK­ŞA­DI
Şehit Pi­ya­de Uzman On­ba­şı Kork­maz'ın ce­na­ze­si, evi­nin önüne ulaş­tı­ğın­da ise göz­ya­şı sel gibi aktı. An­ne-ba­ba Kork­maz güç­lük­le ayak­ta du­rur­ken, şe­hi­din 7 ya­şın­da­ki kar­de­şi Mu­ham­met Erol, ar­ka­daş­la­rı­nın yar­dı­mıy­la ara­cın ke­na­rı­na tu­tu­nup, ağa­be­yi­nin ta­bu­tu­nu ok­şa­dı. Kar­de­şin göz­yaş­la­rı her­ke­si ağ­lat­tı.

BAKAN ÇA­VU­ŞOĞ­LU İLE TE­LE­FON­DA GÖ­RÜŞ­TÜ
Aile­nin evi­nin önün­de ku­ru­lan ta­zi­ye ça­dı­rın­da, An­tal­ya İl Jan­dar­ma Ko­mu­ta­nı Tuğ­ge­ne­ral Tekin Ak­te­mur, baba Salih Kork­maz'a ta­zi­ye­de bu­lun­du. Şe­hi­din ba­ba­sı­nın elini bı­rak­ma­yan Ak­te­mur, "İyi bir evlat ye­tiş­tir­miş­sin. Allah razı olsun" dedi. Ta­zi­ye evine gelen AK Parti An­tal­ya Mil­let­ve­ki­li Atay Uslu da şehit ba­ba­sı­na baş­sağ­lı­ğı di­le­di. Mil­let­ve­ki­li Uslu, baba Salih Kork­maz'ı Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı Mev­lüt Ça­vu­şoğ­lu ile te­le­fon­da gö­rüş­tür­dü. 2 da­ki­ka­lık gö­rüş­me­nin so­nun­da baba Kork­maz, "Te­şek­kür­ler ba­ka­nım. Sağ olun, eksik ol­ma­yın" di­ye­rek te­le­fo­nu ka­pat­tı.
Şehit Pi­ya­de Uzman On­ba­şı Tur­gut Bur­kay Kork­maz'ın naaşı he­lal­lik alın­ma­sı­nın ar­dın­dan ce­na­ze na­ma­zı için Tu­run­ço­va Mer­kez Cami'ne ge­ti­ril­di.

'ANNE BEN DE BÖYLE GE­LE­CEĞİM, SAKIN AĞ­LA­MA’
Şehit Tur­gut Bur­kay Kork­maz'ın yak­la­şık 2 hafta önce izin için Fi­ni­ke'ye gel­di­ği, bir gün te­le­viz­yon­da şehit ha­be­ri iz­ler­ken, an­ne­si Fatma Kork­maz'a, "Anne ben de böyle ge­le­ce­ğim, sakın ağ­la­ma" de­di­ği be­lir­til­di. 2 ayda 2 kez Fi­ni­ke'ye izne gelen şehit Kork­maz'ın İdlib gö­re­vi son­ra­sın­da sev­di­ği kızla ev­li­lik için ha­zır­lık yap­tı­ğı da kay­de­dil­di. 4 kar­deş olan Şehit Tur­gut Bur­kay Kork­maz'ın Kırk­la­re­li'nde va­ta­ni gö­re­vi­ni ta­mam­la­dık­tan sonra yak­la­şık 2 yıl önce uzman erbaş ola­rak Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri'ne ka­tıl­dı­ğı öğ­re­nil­di.

ŞEHİT KORK­MAZ SON YOL­CU­LU­ĞU­NA UĞUR­LAN­DI
Pi­ya­de Uzman On­ba­şı Tur­gut Bur­kay Kork­maz için Fi­ni­ke il­çe­si­ne bağlı Tu­run­ço­va Ma­hal­le­si'ndeki ka­pa­lı pazar ye­rin­de dü­zen­le­nen ce­na­ze tö­re­ni­ne Sağ­lık Ba­ka­nı Yar­dım­cı­sı Halil Er­de­mir, An­tal­ya Va­li­si Münir Ka­ra­loğ­lu, Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Mu­hit­tin Böcek, AK Parti An­tal­ya Mil­let­ve­kil­le­ri Mus­ta­fa Köse, Atay Uslu ve Kemal Çelik, CHP Mil­let­ve­ki­li Aydın Özer, MHP Mil­let­ve­ki­li Ab­dur­rah­man Baş­kan, İYİ Parti Mil­let­ve­ki­li Hasan Su­ba­şı, Kepez Be­le­di­ye Baş­ka­nı AK Parti'li Hakan Tü­tün­cü, Kon­ya­al­tı Be­le­di­ye Baş­ka­nı CHP'li Semih Esen ile bin­ler­ce kişi ka­tıl­dı.

'ŞEHİDİMİZ TÜRKİYE'NİN EV­LA­DI'
Ce­na­ze na­ma­zı­nı kıl­dı­ran An­tal­ya Müf­tü­sü Osman Artan, "Şe­hi­di­mi­ze son görev için bu­ra­da­yız. Şe­hit­lik öyle bir makam ki; şe­hit­lik pey­gam­ber­lik­ten son­ra­ki en güzel makam. Ca­nı­nı Allah için, bay­rak için, vatan için feda eden ma­kam­dır. Anne ve ba­ba­sı­nın dı­şın­da şimdi 81 mil­yo­nun, he­pi­mi­zin ev­la­dı. Şe­hi­di­miz Tür­ki­ye'nin ev­la­dı. Gö­re­vi­mi­zi du­alar­la tek­bir­ler­le ye­ri­ne ge­ti­re­ce­ğiz" dedi.

Şehit Kork­maz'ın ce­na­ze­si öğle na­ma­zı­nın ar­dın­dan kı­lı­nan ce­na­ze na­ma­zı son­ra­sı Tu­run­ço­va Ma­hal­le­si Me­zar­lı­ğı'nda top­ra­ğa ve­ril­di.

'KA­PI­YI AÇ­TI­LAR MI SANA OĞLUM’
Öte yan­dan anne Fatma Kork­maz ya­nın­da­ki­le­re, oğ­luy­la en son 25 Şubat günü, gö­rün­tü­lü ola­rak gö­rüş­tü­ğü­nü, şe­hi­din "Anne sı­nır­dan 15 ki­lo­met­re içe­ri­de­yiz. Bir ka­pı­yı çal­dım açan yoktu" de­di­ği­ni ağ­la­ya­rak, an­lat­tı. Anne Kork­maz, "Ka­pı­yı aç­tı­lar mı sana oğlum" di­ye­rek, göz­ya­şı döktü. Acılı an­ne­nin, ya­nın­da duran kadın ast­su­bay­la­ra da, "Ba­ğı­rıp ça­ğır­ma­ya­ca­ğım. Oğ­lu­mun yü­zü­nü gös­te­rin. Tek is­te­ğim bu" dedi.