Afyonkarahisar İhsaniye ilçesi Döğer Kasabasında 1996 yılında Orhan, Ahmet, İsmail Aşgın Kardeşler olarak AŞPA Market Zahire Maden Besi Deri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketini kuran ve haşhaş sektöründe yeni bir boyut kazanan firma Akdeniz’e açılıyor.
Konu hakkında açıklama yapan Firmanın Akdeniz Temsilcisi Nesrin Başyiğit, her derde deva olan haşhaş ürünlerini Akdeniz’e de açtıklarını söyledi.

Başyiğit firma hakkında şu bilgileri verdi:
“1996 Yılında Afyon’un Döğer Kasabasında kurulan Aşpa Ltd.Şti. haşhaş alım satımı yaparak sektöre katıldı. Haşhaş elekleme ve ezme sistemini kurduktan sonra haşhaş ezmesi ile market raf ve reyonlarına giren şirket, uzun yıllar gerçekleştirdiği Ar-ge faaliyetleri sonucu 2010 yılında haşhaş kreması ürünü ile Türkiye ve Dünyada bir ilki gerçekleştirerek ‘Milli Çikolatamız’ ünvanını almaya hak kazanan ‘Haşhaşella’yı piyasaya sürdü. Tatlandırılmış haşhaş ürünlerinin uluslararası patenti 20 yıl süre ile Aşpa Ltd. Şti. olarak koruma altına alındı. Aşpa Ltd. Şti. Gelincik markası adı altında haşhaş tohumu ihracatına ve. Rayasana Gelincik markası ile haşhaş ezmesinin 20 kg – 10 kg – 5 kg catering ve 450 gr. 500 gr. 250 gr. Market tipi olarak üretim ve satışına devam etmektedir.”

Katmer, börek ve çöreklerde sıklıkla kullanılan haşhaş ezmesinin şifa deposu olduğu anlatan Gelincik Haşhaş Ürünleri Akdeniz Temsilcisi Nesrin Başyiğit, katmer, börek ve çöreklerde kullanılan haşhaş ezmesinin her derde deva olduğunu belirtti. Başyiğit, “Siyah ve sarı haşhaş ezmesi adeta şifa deposu. Sarı haşhaşın ağrı ve öksürük kesici etkisi, kabızlık ve tansiyon düşmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Siyah haşhaş ise sağlığın birebir dostudur. Kalp ve damar sertliklerine iyi gelir. Pasta ve keklerde kullanılır. Besleyici değeri yüksek olduğu için insanı tok tutar. Sabah kahvaltısında ekmeğe sürülerek yenilir. Sade veya bal, pekmez karıştırılarak yenilebilir“ dedi.