Finike Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “2. Finike Portakal Festivali” kortej yürüyüşü ve resmi açılış töreniyle başladı.
2. Finike Portakal Festivali açılış törenine; AK parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Atay Uslu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Finike Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Demre belediye Başkanı Süleyman Topçu, Finike ve çevre ilçelerin siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Finike ilçe merkezinden başlayan korteje, ilçeyi simgeleyen figürlerin yer aldığı portakalla süslenmiş heykeller, festivalde program yapacak gösteri gurupları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Korteje katılan guruplar, festival alanına kadar bando eşliğinde festival alanına kadar yürüdü. Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde Finike’de devam eden yatırımlar ile festivalin açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike Portakalı’nın tanıtımın yanı sıra yatırımlarla da desteklenmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi;
“Portakalımızı dünyada ve ülkemizde ne kadar tanıtabiliyor? Festivaller, yapıldığı yer ve yöreye ait ürünlerin tanıtımı açısından çok önemli olabiliyor. Ancak festival faaliyetleri ile birlikte daha başka şeyler de yapmak gerekiyor. Portakalın verimliliğini artırmak için hükümetimizin yaptığı baraj bitiriliyor. Akabinde sulama sistemleri devreye girecek. Değeri artırmak için soğuk hava deposu olması gerekiyor. Onu da yapıyoruz. Finike’de geçmişten bugüne en çok konuşulan konulardan bir tanesi modern bir toptancı halinin bulunmaması idi. Başlattığımız çalışmalarda son aşamaya gelindi, önümüzdeki sezona yetiştirilerek üreticilerimizin hizmetine sokulacak.” 

İşin eline verildiğinde hizmetlerin de gelmeye başladığını belirten Türel; “Sizler 14 yıldır Türkiye’de çalışan kadroları göreve getiriyorsunuz, ehil olan kadroları görevlendiriyorsunuz. İşi ehline verdiğinizde hizmetler de gelmeye devam ediyor. Çeşitli projelerle siz değerleri Finikelilere layık olmaya çalışıyoruz. Finike’nin muazzam bir silueti var. Bu siluete yakışır bir noktada, ismini büyük zat Eroğlu Nuri’den alacak olan camimizin inşaatı başladı. Kadınlar plajından tutun da altyapı yatırımlarına varıncaya kadar birçok çalışmalarımız daha güzel ve huzurlu Finike için devam ediyor. Festivalin tadını çıkarmanızı diliyorum, saygılar sunuyorum” dedi

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu’da; “Finike portakalının gerçek değerini bulması için çalışıyoruz. Ancak Finikeli hemşerilerimizin de sahip çıkması gerekir. Kolalı içeceklere hayır, portakal suyuna evet diyorum. Finike ilçemizde Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük projeler yürütülüyor. Hükümetimiz ve belediyemizin de çok önemli çalışmaları var. Portakalımıza can suyu olacak yatırımlarımızın yanı sıra, adliye sarayımız bitirilmek üzere. Hükümet konağı inşaatımız sürüyor. Eğitim alanında ihtiyaçların giderilmesi için çeşitli okullar açtık., okullarımızın ihtiyaçlarını karşıladık. Yakın zamanda TOKİ’ de Finike’de dar gelirli vatandaşlarımız için 250 konut yapacak. Finike’den Elmalı istikametine giden yol duble hale getiriliyor. Böylece hem vatandaşlarımızın, hem de tarımsal taşıtların ulaşımı kolaylaşacak. Demre ve Kaş istikametine giden yollarımız iyileştirilecek. Tünellerle ulaşım hızlanacak. Limyra ve Arykanda Antik kentlerinde kazı çalışmaları hızlandırıldı. Sufi yolu ve Likya yolu projeleri genişletilerek sürdürülüyor. Finike’ye hizmet etme derdindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, Antalya Milletvekillerimiz ve Finike Belediye Başkanımız Kaan Osman Sarıoğlu, koordineli olarak çalışmalar yapıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Finike Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü’de; “Ülkemizde tarımsal ürünler için düzenlenen festivaller, o ürünün ve yörenin turizm potansiyelinin tanıtımı açısından çok önemli oluyor. Ülke olarak birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, festivalimizin güzelliklere vesile olmasını, yöremize katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi.

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu ise; “Uzun yıllardır sanatçılarla devam eden festivalimizi, son iki yıldır yaptığımız çalışmalar neticesinde sanatla, kültürle ve yöresel değerlerle süslemeye devam ediyoruz. Finike portakalı tabi ki bizim için çok büyük bir değer. Ancak sadece festivalle portakal sektörünün gelişmesini beklemek doğru olmaz. Sulama kanalları, yakında açılacak olan toptancı halimiz ve araçların neden olduğu tozlanmaları engellemek için yollarımızı yapmayı sürdürüyoruz. Bu festivalle ilçemizin tanınırlığını da artırmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz üç yılda, seçimler, referandum süreci ve 15 Temmuz hain darbe girişimlerine rağmen; ilçe olarak Cumhuriyet döneminin en büyük yatırımlarını alıyoruz. Hükümetimiz, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyemizin yaptığı çalışmalar belli bir olgunluğa ulaştı. Bundan sonraki çalışmalarımız, ilçemizin turizm potansiyelini ortaya çıkarmaya yönelik olacak. Çevre ve peyzaj düzenlemelerimiz, park ve bahçelerimiz, yollarımız ve diğer üst yapı çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, festival alanında portakaldan yapılan dev heykeller gezildi.

MUSTAFA CECELİ KONSER VERDİ 
Festivalin ilk gününde Mustafa Ceceli konser verdi. Sevilen parçalarıyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatan Ceceli, sahnenin önünde oturan fiziksel engelli vatandaşlarla da gecenin anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Konser sırasında eşi Dilek ve kızı Elif’le birlikte sahneye çıkan Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, ünlü sanatçı Ceceli’yi tebrik etti. Sanatçıya, Finike Belediyesi Kooperatifi bünyesinde üretilen yöresel reçeller, plaket, çiçek ve mozaik tablo hediye etti.