Eski Mahalle sanayi arkasındaki parkta Finike Emniyet Müdürü Cemil Doğan yönetiminde gerçekleştirilen huzur toplantısına, toplum destekli polisler, sanayi esnafı ve mahalle sakinleri katıldı. Kendi sorumluluk alanı içinde her ay vatandaşla bir araya geldiklerini belirten Cemil Doğan, huzur toplantılarının en önemli amacının aracı olmadan direkt polis ve vatandaşı yan yana getirerek sorunları ilk ağızdan dinlemek olduğunu söyledi.

Müdür Doğan, karşılıklı sohbetle devam eden toplantıda sanayi esnafının asayiş olayları ile ilgili sorunları aktarması üzerine, "Buradaki esnafın desteğiyle sanayi çarşısına kamera sistemi yerleştirebiliriz. Buna otogarı da dahil ederek kamera sistemini emniyete entegre edersek suç oranı büyük ölçüde azalacaktır" dedi.

Bazı vatandaşlar, Kumluca ve Finike karayolu arasında bölge trafik tarafından çok fazla denetim yapıldığını, bir noktada denetime takılan aracın yine aynı yönde yarım saat geçmeden yeniden denetime tabi tutulduğunu, bunun da zaman kaybı açısından rahatsızlık yarattığını dile getirdi. Emniyet Müdürü Cemil Doğan da Antalya'nın önemli turizm kentlerinden biri olduğunu bu nedenle denetimlerin biraz daha yoğun olduğunu, bu uygulamaların vatandaşın güvenliği açısından gerekli olduğunu vurguladı. 

Esnaf ayrıca İskele Mahallesi eski cezaevi önündeki trafik denetlemelerinden de yakınarak müşteri kaybı açısından olumsuz etkilendiklerini söyledi. Müdür Doğan, ilçe merkezinde 6 noktada uygulama yaptıklarını, gece uygulamalarının esnafın işini etkilemeyeceğini, gündüz uygulamasında ise bahsi gecen noktaya ayda 3 kez tesadüf edebileceğini anlattı. Doğan, "Kızılca Plastik kavşağı, Eski Cezaevi kavşağı, Orman Köprüsü, Bulvar kavşağı, Hükümet Konağı önü ve Taş ocakları mevki olmak üzere toplam 6 noktada dönüşümlü denetim yapıyoruz. İstatistiklere baktığımızda bu uygulamalar 2015 ağustos ayından bu yana daha çok yapılıyor. O tarihlerde suç oranlarını karşılaştırdığımızda uygulama yaptığımız saatlere denk gelen dönemlerde suçların düştüğünü görüyoruz. Biz suçla mücadele için, vatandaşın güvenliği için uygulama yapıyoruz. Ayrıca bir takım planlamalarla elimizdeki verileri analiz ederek uygulamaları belirliyoruz" diye konuştu.

Toplum Destekli Polis Memuru Erkan Suğan da toplum destekli polislik projelerini anlattı. DHA