Finike Kadınlar Plajı ile ilgili bir takım kesimlerin ortaya koyduğu tepkileri gülerek izlediğini belirten Türel, “Diyorlar ki ağaç kesiyormuşuz. Oraya gidip diktiğimiz ağaçları görseler, bunları söylemeye dilleri varmaz. Biz oradaki mevcuttaki yapıyı korurken üzerine daha da ağaç ekleyerek yeşillendirme çalışmasını yürütüyoruz” dedi.

Finike ilçesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, vatandaş ve esnafla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin Finike’deki yatırımlarını denetleyen Türel, Finike ASMEK’in açılışını da gerçekleştirdi. Başkan Türel’in Finike ziyaretinin ilk durağı AK Parti İlçe Teşkilatı oldu. Hizmetlerini anlatan Türel, “Finike’nin kronikleşen sorunları vardı ve senelerdir bunlar konuşulurdu. Finike adliyesi, Finike hastanesi, Finike toptancı hali, Ernez yolu, yurt sorunu, alt yapı, kanalizasyon, mezbaha problemi, senelerdir her Finike’ye gelişimde bu problemler dile getirilir ama bir arpa boyu yol alınmazdı. Şimdi ne mutlu ki artık bu kronikleşen sorunların önemli bir bölümünü çözmüşüz, bir kısmı da çözülmek üzere. Büyükşehir Belediyesi olarak Finike’mize gösterdiğimiz değerin en önemli göstergesi bu hizmetler” diye konuştu. 

201 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Finike’ye 15 km’si sıcak asfalt olmak üzere 100 km’nin üzerinde asfalt hizmeti getirdiklerini belirten Başkan Türel, “2013 senesinde İl Özel İdaresi’nin Antalya’nın tüm köylerine yaptığı toplam yatırım 10 milyon lira iken biz bugün sadece Finike’mize 15 milyon sadece yol yatırımı yapmışız, helali hoş olsun daha da iyisini yapacağız” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin Finike’ye bugüne kadar 201 milyon liralık yatırım yaptığını açıklayan Türel, bu rakamın yeni başlayan yatırımlarla 255 milyon liraya ulaşacağını kaydetti. Sadece köprüler yapan değil vatandaşla gönül köprüleri kuran bir hizmet anlayışı ile ilerlediklerini söyleyen Başkan Menderes Türel, Finike’de yaklaşık 300 vatandaşa Sosyal Kart verdiklerini söyledi.

AĞAÇ KESİLİYOR SÖYLEMLERİNE TEPKİ

Finike’nin sosyal yapısını da güçlendirecek adımları attıklarını ifade eden Başkan Türel, “Bunların içinde en önemlisi bu yaz hizmete açacağımız kadınlar plajı. Kadınlar plajı açıyoruz diye bir takım kesimlerin ortaya koymuş olduğu tepkileri gülerek izliyorum. Diyorlar ki orada ağaç kesiyormuşuz. Oraya gidip o diktiğimiz ağaçları görseler, orada bir çevre katliamı yaptığımızı inanın söylemeye dilleri varmaz. Biz oradaki mevcuttaki yapıyı korurken üzerine daha da ağaç ekerek yeşillendirme çalışmasını yürütüyoruz. Yolun kenarındaki ağaçlar da görünmez mi?” ifadelerini kullandı.

ELMALI’YI DENİZE GETİRECEĞİZ

Kadınlar plajına girişin ücretsiz olduğunu hatırlatan Türel, şöyle konuştu: “Sadece Finike’ye hizmet etmeyecek, ücretsiz koyacağımız servisle Elmalılı kadınlarımız da gelecek, denizden faydalanacak. Elmalı’ya deniz götürüyoruz diyemeyiz ama Elmalı’yı denize getiriyoruz.  Demre’den Kumluca’dan hatta Kaş’a kadar kadınlar plajımızdan istifade edebilecekler. Bu Finike’nin sosyal yaşamına katkı sağlayacak. Bazı ilçelerden gelen vatandaşlarımız sayesinde de ticari yönden olumlu etkileyecek. Ama maalesef Türkiye’de sadece kendi ihtiyaçlarını düşünüp başkalarının ihtiyaçlarından haberdar olmayanlar, umursamayanlar senelerdir kısır döngü içerisinde kalıyorlar. Hep vatandaşın derdinden bihaber siyaset yapmaya çalışmışlar. İşte Alanya’da da Aysultan Kadınlar Plajı’nı hizmete sunduk. Her kesimden kadınlarımız orada.”

KADINLAR PLAJI’NDAN HER KESİM FAYDALANIYOR

Antalya’daki ilk kadınlar plajının açılışındaki bir anısını anlatan Başkan Türel, şunları dile getirdi: “Açılış sonrası ayrılırken 4-5 kadın kardeşimiz yanıma gelip, “Allah senden razı olsun. Biz 30 senedir Antalya da yaşıyoruz. Bu denize hep uzaktan baktık. Şimdi sayenizde geldik hiç olmazsa denize ayağımızı sokacağız” dediler. İşte mesele burada. Biz insanları ayırt etmeden herkese hizmet üretecek bir belediyecilik anlayışı için çalışıyoruz. Bu plajlardan turistler de faydalanıyor. Oradaki hatıra defterinde bir kadın vatandaşımız, “Ben CHP’liyim. Size oy vermedim. Hayatım boyunca da oy vermeyi düşünmüyorum ama burası çok güzel olmuş eline sağlık” diyor. Şimdi inşallah Finike’de de buna benzer hatıraları paylaşacağız. Bizi en çok eleştirenler sonra bu hizmetten en çok faydalananlar oldu. Antalya’da da söylüyorum. Ne yapsak ‘istemiyoruz’ diyorlar. Ya dedim yapılacaklar listesini verin anları yapalım bari. Dolayısıyla biz Finikemizin hayrına olduğuna inandığımız her konuyu sonuna kadar savunuruz.”

TOPTANCI HALİ AÇMAYA FIRSAT BULAMADIK

Finike’nin siluetine büyük bir zenginlik kazandıracak Eroğlu Nuri Cami inşaatının devam ettiğini belirten Türel, cami projesinin fikir ve isim babasının AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu olduğunu söyledi. Finike’nin efsaneleşen toptancı hal sorununu çözdüklerini kaydeden Başkan Türel, açılışını yapacak fırsat bulamadıklarını ifade etti.

TEKEDEN SÜT ÇIKARIYORUZ

Başkan Türel şunları söyledi: “Bir de klasik bir deyim var bizim yaptıklarımızı itibarsızlaştırmaya çalışanlar, benim vergilerimle yapılıyor zaten, diyorlar. İyi sen dün de vergi veriyordun ama bunlar yapılmıyordu. Milletin parasıyla hizmet ediyoruz ama iş bilenin kılıç kuşananın. Biz tekeden süt çıkartıyoruz. Başkaları festivaller yapıyor. Tekeden süt peşinde değiller başka iş peşindeler. Ondan dolayı da hizmetin bereketi olmuyor.”

ESNAF VE HALİ ZİYARET ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, daha sonra Finike’de esnaf ziyaretinde bulunarak, bol kazançlar dileklerini iletti. Türel, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve hizmet vermeye başlayan Finike Toptancı Hali’ne giderek, incelemelerde bulundu. Hal esnafını ziyaret eden Türel, sorunlarını dinledi, fikir alışverişinde bulundu.