Finike Kaymakamlığında gerçekleşen ziyarete KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ahmet Çetin ve Bayram Karagül, Yönetim Kurulu Üyeleri Muharrem Şahin, Ertan Parçaoğlu ve Genel Sekreter Mesut Bakar katıldı. 

Kaymakam Arslanköylü’ye yeni görevinde başarılar dileyen KUTSO Başkanı Günay, Finike’nin çok güzel ve sakin bir ilçe olduğunu ve Arslanköylü’nün Finike’de çok çalışmalara imza atacağına inandıklarını söyledi. 

KUTSO’nun Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde hizmet veren yaklaşık 4 bin üyesiyle Batı Antalya’da ticari hayatın en önemli temsilcisi olduğunu belirten Günay, “Oda yönetimine talip olduğumuz zaman KUTSO üyelerini yeterince temsil edemeyen, kamu kurumları ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla bağı kopuk, hizmet verdiği bölgeye faydası dokunamayacak bir haldeydi. KUTSO Değişim Grubu olarak oda seçimlerine katıldığımız zaman eski yönetimin yanında ayrıca Gülen Cemaatine yakınlığıyla bilinen isimlerin oluşturduğu grupla da yoğun mücadele ederek seçimi kazandık. Biz bu mücadelemizi verirken henüz 17-25 Aralık operasyonları yapılmamıştı.” dedi. 

Seçimlerin ardından KUTSO’da ki değişime odanın fiziksel durumun iyileştirilmesiyle başladıklarını belirten Günay, “Kumluca, Finike, Demre ve Kaş’taki hizmet bürolarımızı üyelerimize daha iyi hizmet verebileceğimiz yeni yerlerine taşıdık. Yeni personeller görevlendirerek Finike, Demre ve Kaş’ta ki üyelerimizin tüm işlemlerini bulundukları ilçenin dışına çıkmadan çözebilmelerini sağladık. Teknoloji altyapımızı yenileyerek tüm arşivimizi elektronik arşive taşıdık. Üye veri tabanımızı güncelleyerek tüm üyelerimize etkin bir şeklide ulaşabilir hale geldik. Sonraki süreçte özellikle hizmet verdiğimiz Batı Antalya’yı bir bütün olarak ele alıp bölgemizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarıyla iletişime geçerek çeşitli toplantılar yaptık. Özellikle genel seçimler döneminde gerçekleştirdiğimiz toplantılarda bölgemizin en önemli sorunlarına çözüm önerileri sunan ve Batı Antalya olarak siyasi temsil talebimizi içeren bir bildiriyi bölgedeki tüm STK’lar olarak imzalayıp kamuoyuna duyurduk. Şuan geldiğimiz nokta itibarıyla KUTSO, Batı Antalya bölgesinin en güçlü sivil toplum kuruluşudur.” dedi.

Finikeli olan Atay Uslu’nun, Ak Parti Antalya Milletvekili olarak seçilmesinin ardından hiç vakit kaybetmeden bölgenin sorunlarıyla ilgilenmeye başladığını hatırlatan Günay, kendisine ilettikleri her sorunun bizzat takipçisi olduğu ve yaptığı hizmetler için Uslu’ya teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Kumluca Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarının üzerinden 10 yılı aşkın süre geçmesine rağmen sağlıklı bir netice alınamadığını hatırlatan Günay, “Bunun en büyük sebebi OSB için planlanan arazini bu iş için uygun olmaması, mülkiyet sahipleriyle olan anlaşmazlıklar ve yatırımcı için maliyetlerinin çok yüksek olmasıdır. Yeni yer arayışlarında ise mülkiyet sahibi kurumlar arasında fikir birliği sağlanamamıştır. OSB çalışmalarına devam edilip edilmemesi konusunda önümüzdeki günlerde kesin karar vermeyi planlıyoruz. Odamıza yakışır modern hizmet binamızın inşaatı hızla devam etmektedir. Yaz dönemine kadar inşaatı tamamlayarak üyelerimize yeni yerimizde hizmet vermeyi planlıyoruz” dedi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Finike Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte güzel çalışmalara imza atacaklarına inandığını belirtti. 

Finike’nin doğal güzellikleri, coğrafi yapısı, tarihi ve kültürel değerleriyle çok şanslı bir ilçe olduğunu söyleyen Arslanköylü, “Finike sahip olduğu konumu itibarıyla tarih boyunca Anadolu’nun Akdeniz’e açılan en önemli limanlarından birisi olmuş. Fakat Finike’ye geldiğimde beni şaşırtan en önemli manzara, sahil şeridinin deniz yerine yollara dönük olarak yapılandırılması oldu. Coğrafi özellikleri Finike’ye benzeyen birçok Avrupa kentinde şehirler ve özellikle sahil şeridi denize ve limana göre şekillendirilir. Ben sahil şeridinin ve limanın, halk ile iç içe ve halkın daha etkin kullanabileceği bir şekilde yapılandırılırsa Finike’nin değerinin daha da artacağına inanıyorum” dedi.

Ziyaretin ardından KUTSO Yönetim Kurulu üyeleri, KUTSO Finike Temsilciliğine geçerek haftalık olağan yönetim kurulu toplantılarını burada gerçekleştirdiler. B. İnanç KUTLU