FİNİKE BOLDAĞ MAHALLESİ KURULMAK İSTENEN MERMER OCAĞI İÇİN BAŞLATILAN ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME (ÇED) SÜRECİ TAMAMLANDI. ÇED RAPORUNA ETKİLİ OLAN KURUMLAR, BÖLGEYE MERMER OCAĞI KURULMASINA OLUMSUZ GÖRÜŞ BİLDİRDİ.

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ile Kale, Kızılca, Kum, Boldağ, Eski, Yeni ve Karşıyaka Mahalle Muhtarlarının dilekçeleriyle mermer ocağı iptal ettirdi.

Başkan Geyikçi; Değerli Hemşehrilerim,
22.07.2019 tarihinde Kale, Kızılca, Kum, Boldağ, Eski, Yeni ve Karşıyaka Mahalle muhtarlarımızın vermiş oldukları dilekçeler akabinde Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü’ne yaptığımız iptal başvurusuna cevaben Boldağ Mahallesi Mevkiinde yer alması planlanan mermer ocağı projesinin iptal edildiği tarafımıza bildirilmiştir.

Unutmayalım ki doğa bize muhtaç değil, biz ona muhtacız. Bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim ki bizler burada olduğumuz sürece doğamıza, çevremize ve insanlarımıza sahip çıkacağız. Yer altı ve yer üstündeki hiçbir varlığımızı ranta feda etmeyeceğiz. Aldığımız bu güzel haber doğrultusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze, bölge muhtarlarımıza ve siz değerli hemşehrilerime çok teşekkür ederim. Hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz.