Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde bir araya gelen merkez, belde ve köy muhtarları ilçeyi temsilen bir milletvekilinin mecliste olmasını istediklerini söyledi.

Sandıklı Muhtarlar Derneği Başkanı Eşref Yıldırım başkanlığında bir toplantı düzenleyen muhtarlar, Sandıklı'nın Ankara'da temsil edilmesi için ilçeden bir milletvekilinin olması gerektiğini belirtti. Muhtarların ortak görüşünün Afyonkarahisar'ın en büyük ilçesinden bir milletvekilinin olması yönünde olduğunu ifade eden Muhtarlar Derneği Başkanı Eşref Yıldırım, "Sandıklı'mız büyük bir ilçe. Bölgeye hitap eden Afyonkarahisar'ın en büyük ilçesi. Kızılören ve Hocalar'a da hitap eden bir ilçe. Bu yüzden biz ilçemizden parti gözetmeksizin, hangi partiden olursa olsun bir milletvekili olmasını talep ediyoruz. Buradan büyüklerimize sesleniyoruz. Bütün muhtar arkadaşlarımızın görüşü bu yönde" dedi.

Sandıklı'nın Afyonkarahisar'ın en eski ve nüfus olarak kalabalık ilçesi olduğunu kaydeden İstasyon Mahallesi Muhtarı Yaşar Ünal, "Muhtar arkadaşlarımız siyaset gözetmeksizin, ilçemizden seçilebilecek bir sırada milletvekili istiyoruz. Muhtar arkadaşlarımız ile bu değerlendirmeyi yaptık ve bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız" diye konuştu.

Çevrepınar köyü Muhtarı İzzet Köse de muhtarların bu talebinin değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Köy muhtarları olarak hepimiz elimizden geldiğince devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Diğer arkadaşlarımızın düşüncesi gibi parti gözetmeksizin Sandıklı'dan bir milletvekilinin olmasını istiyoruz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha