Hatay Defne’de çadır kentin kurulumunu tamamlayan Büyükşehir, konteyner kent ve hastane çalışmalarına gece gündüz devam ediyorKOCAELİ (İGFA) - Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük depremden en çok etkilenen yerlerden olan ve ardından 6,4’lük depreme yakalanan Hatay’ın Defne ilçesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hastanesi’nin kurulumu gece gündüz devam ediyor.

54 yatak kapasitesine sahip ve yılda 250.000 kişiye hizmet vermesi planlanan hastane için Büyükşehir ekipleri gece gündüz çalışıyor. Sosyal donatılarıyla beraber çadır kent kurulumunu tamamlayan Büyükşehir, konteyner kentte ise alt yapı çalışmalarına devam ediyor. Hastane ve konteyner kente konteynerlerin sevkiyatı ve kurulumu da devam ediyor.

Genel cerrahi, dahiliye, çocuk, kadın doğum ve diş poliklinik hizmetlerinin verileceği sahra hastanesinde haftanın belli günlerinde nöroloji, psikiyatri, fizik tedavi, göz, ortopedi poliklinik hizmetleri de olacak.

Projenin kurulumu esnasında ve işletmeye alımında Sağlık Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, MÜSİAD Karlsruhe, MÜSİAD Paris görev alacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İSU, A Takımı, Ulaşım, Yapı Kontrol ve Fen İşlerinden oluşan ekipleri içme suyu, kanalizasyon, altyapı, mekanik, elektrik ve sıhhi tesisat imalat çalışmalarına gece gündüz devam ediyor.

KONTEYNER KENT KURULUYOR

Öte yandan depremin hemen ardından ilçe belediye başkanlarıyla beraber Hatay’ın Defne ilçesine intikal eden ve göreve başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, depremzedelerin kalacağı çadır kent, konteyner kent ve hastane çalışmalarını yakından takip ediyor.

Hastanenin ön kısmında 45 dönümlük alanda konteyner kent oluşturulacağı bilgisini veren Başkan Büyükakın, ‘’Kocaeli Büyükşehir Hastanesinde ameliyathaneler ve tıbbi branşlar olacak. 40 konteynerlik bölümde doktorlar hizmet verecek diğer 40 konteynerde hastanenin diğer bölümleri olacak. Diğer 35 dönümlük alanın içine 350 konteynerlik kent inşa edilecek. Konteyner kentte alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Hastanenin konteynerlerinin sevkiyatı ve kurulumu da başladı. Konteyner kentte ise 21 m2’lik konteynerlerde salon, mutfak, banyo ve odası olacak’’ açıklamasını yaptı.

Kaynak: igf