Elmalı ilçesinde düzenlenen ve son gününde yağış altında gerçekleştirilen 666. Elmalı Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, üst üste altıncı kez başpehlivan olarak rekor kırdı.

Türk'ün ata sporu güreşin "ilk er meydanı" olarak kayıtlara geçen ve Elmalı ilçesindeki Recep Gürbüz Güreş Sahası'nda gerçekleştirilen organizasyonun baş boyu yarı finalinde İsmail Balaban ile Ali Gürbüz, Orhan Okulu ile de Nedim Gürel karşılaştı.

Kıyasıya geçen müsabakada Orhan Okulu, Nedim Gürel'i yenerek finale yükseldi. Diğer başpehlivanlar İsmail Balaban ile Ali Gürbüz ise yağış ve dolu altında mücadele etti.

AİLELER ARAYA GİRDİ

Oldukça çekişmeli geçen ve 2 saat 5 dakika süren müsabakada, İsmail Balaban'ın babası Hasan ve dedesi Mehmet Balaban, er meydanına çıkarak, güreşin bitirilmesini istedi. Ailelerin araya girmesine rağmen güreşmeye devam eden İsmail Balaban, Ali Gürbüz'ü yendi.

ORHAN OKULU ÜST ÜSTE 6. KEZ BAŞPEHLİVAN

Final müsabakasında Orhan Okulu ile İsmail Balaban karşılaştı.

Kıyasıya geçen mücadeleye İsmail Balaban sakatlığı nedeniyle devam edemeyince, Orhan Okulu başpehlivanlığı kazandı.

Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde üst üste altıncı kez başpehlivanlığı kazanan Orhan Okulu, Elmalı'da üst üste 5 kez başpehlivanlığı elde eden Ahmet Taşçı ile paylaştığı rekorun tek sahibi oldu.

Güreşleri, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, çeşitli partilerin milletvekilleri ile çok sayıda sporsever izledi.

Yağlı güreşin yaşayan efsanesi olarak adlandırılan Ahmet Taşçı, 1989, 1990, 1991, 1992 ve 1993 yıllarında Elmalı başpehlivanı olmuştu.

ÖDÜL TÖRENİ

Antalya'nın Elmalı ilçesinde düzenlenen 666. Elmalı Yağlı Güreşleri'nde üst üste 6. kez başpehlivan olan Orhan Okulu'nun altın kemerini, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan taktı.

Türk'ün ata sporu güreşin "ilk er meydanı" olarak kayıtlara geçen ve Elmalı ilçesindeki Recep Gürbüz Güreş Sahası'nda gerçekleştirilen organizasyonda baş boyu final müsabakasının ardından ödül töreni düzenlendi.

Güreşlerde üst üste 6. kez başpehlivanlığı elde eden Orhan Okulu ile ikinci İsmail Balaban ve üçüncüler Ali Gürbüz ve Nedim Gürel'e ödüllerini, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın verdi.

Konfederasyon Başkanı Erdoğan, başpehlivan Orhan Okulu'ya altın kemerini takarak, kendisini tebrik etti.

"YAĞMURUN ALTINDA KOLAY DEĞİLDİ"

Orhan Okulu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Elmalı'da organizasyona üst üste 6. kez başpehlivan olma hedefiyle başladığını belirtti.

Sakatlık yaşamadan finale ulaştığını aktaran Orhan Okulu, "Burada da birinci olarak, altın kemerin sürekli sahibi oldum. Bu kadar seyirci iki gündür bizi izledi. Onların hakkını verdiğimizi düşünüyorum. Yağmurun altında kolay değildi, elimizden gelen her şeyi yaptık ve başardık." diye konuştu.

Orhan Okulu, Kırkpınar'da da üç yıl üst üste birinci olarak altın kemerin sürekli sahibi olmak istediğini kaydetti.

Er meydanlarında elinden geleni yaptığını vurgulayan Orhan Okulu, Döşemealtı Belediyesi adına yarıştığını, Kumlucalı olduğunu hatırlattı.

"Tarihi rekoru elde etmek için elimizden geleni yaptık. Tarihe geçtik, mutluyum." diyen Orhan Okulu, altın kemeri Antalyalılara ve şehitlere armağan etti.

666. Elmalı Yağlı Güreşleri'nde üst üste altıncı kez başpehlivanlığı kazanan Orhan Okulu, Elmalı'da üst üste 5 kez başpehlivanlığı elde eden Ahmet Taşçı ile paylaştığı rekorun tek sahibi olmuştu.