Öğrencilerin ve öğretim elamanlarının yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısına, Farabi Değişim Programı Sorumlusu Tuba Aksakal, Erasmus Değişim Programı Sorumlusu Derya Lökçü ve Mevlana Değişim Programı Sorumlusu Alina Aksoy katıldı. 

Ülkemizde değişik üniversitelerde Farabi Programı ile eğitim görülebileceğini ve eğitim sürecinde alınan derslerin denkliğinin sağlanabileceğini aktaran Derya Lökçü, “Öğrencilerimiz farklı ülkelerin üniversitelerdeki öğrenci değişim hareketliliğine Erasmus Programı ile katılabilirler. Katılım şartlarını sağlayan öğrenciler, kalacakları ülkelere göre aylık 600 Euro’ya kadar burs alabiliyorlar. Öğrencilerimiz bir dönemlik yada iki dönemlik yararlanmanın yanında Erasmus Programı ile yaz dönemlerinde de yurt dışında staj yapabilirler.” diye konuştu. 

Erasmus Programı kapsamında olmayan Azerbaycan, Kırgızistan, Amerika, Japonya, Rusya, Meksika gibi 28 faklı ülkede Mevlana Programı ile değişim hareketliliğinden yararlanılabileceğini ifade eden Alina Aksoy da, “Koşulları sağlayan öğrenciler aylık 1200 TL burs imkanından yararlanabilirler.” dedi. 

Akdeniz Üniversitesi’nin öğrenci değişim programlarını en aktif kullanan üniversiteler arasında yer aldığının ve Mevlana Programı’nın kullanımında ilk sırada olunduğunun vurgulandığı etkinlik öğrencilerin soruları ile sona erdi. B. İnanç KUTLU