Antalya Ekonomi ve Akdeniz Güncel ile Elmalı’da basılan Toros gazetelerinin sahibi olduğunu ve işlerinin sadece gazetecilik olduğunu belirten Erkin Özgünsür, İstanbul merkezli gazetelerin dışında diğer il ve ilçelerde çıkarılan gazetelere Anadolu Basını denildiğini söyledi. Günden güne masrafların  arttığını, ilan gelirlerinin düştüğünü, abone sayısının azaldığını vurgulayan Özgünsür, konuşmasına şöyle devam etti: “Artan sorunlarla beraber Anadolu Basını yaşam savaşı veriyor. Özellikle ilçelerde habercilik yapmak daha da zor. Günlük yayın için yeni ve okunacak haber bulunması gerekiyor. Gazetenin yanında bir de haber sitesinin olması gerekiyor. Bunun gibi birçok sorunla karşı karşıyayız.”

Gazetecilik ve iletişim konularından sonra öğrenciler için Elmalı’da yükseköğrenimi değerlendiren Özgünsür, bazı öğrencilerin sosyal aktivite yok diye ilçeyi eleştirdiklerini, ancak bu algının çok yanlış olduğunu söyledi. Burası büyük bir şehir değil. Büyük bir şehirle karşılaştırırsanız hataya düşersiniz diyen Özgünsür, “Bunun yerine avantajları üzerine odaklanın ve zamanında mezun olun.” dedi.

Özgünsür, sözlerine şöyle devam etti: “Elmalı’da ulaşıma daha az para ayırırsınız. Barınma büyük şehirlere göre daha ucuz. Sinema isterseniz var. Zaman zaman tiyatro sahneleniyor. Sakin bir ortam var. Rahat ders çalışabilirsiniz. Yüksekokulunuz en sosyal okullardan birisi. Doğası güzel. Eğer eğitim gördüğünüz süre boyunca her hafta sonu, burada ve yakın yerlere hakkıyla görme ve inceleme fırsatı ayırırsanız, zamanınız ancak yeter. Arkeoloji Müzesi, Kızlar Sivrisi, Avlan Gölü, Anıt Ağaçlar, Uçan Su, Karaburun Tümülüsü, Gilevgi Kalesi sadece birkaç örnek. Elmalı tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin bir ilçe. Bence bunu keşfedin, o zaman gerçek değerini anlayacaksınız. Sizler geleceğimizin teminatısınız. Kendinizle barışık olunuz.”

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer sonrasında MYO Müdürü Halil Demir tarafından Özgünsür’e plaket takdim edildi. B. İnanç KUTLU