Sevgililer günü geldi söyleyeceklerimizi söyleyelim.

Bu günü gelsin diye her gün takvime falan da bakmıyorduk, alarm da kurmadık. Ama reklamlar bize unutturmam diye ısrar ediyor. Bu kadar kinin, öfkenin, ötekileştirmenin olduğu sosyal hayatın içinde söyleyecek çok söz var. İçimizde kalmasın yolu sevgiden geçenler mutlaka anlayacaklardır. Sevgiden anlamayanlar da her  zaman Fransız olmaya devam edeceklerdir herhalde. 

Sevginin, sevenin, sevilenin günü. İçinde kötülüğün olmadığı, kinin barınmadığı bir gün. Hangi dinden çıkarsa çıksın, hangi milletin geleneği olursa olsun, kimler kutlarsa kutlasın içinde kötülük barındırmıyor bir kere. Hiç kimsenin bu günle ilgili olumsuz bir şey söylemeye hakkı yok. 

Bazıları ileri geri laf ediyor dini açılardan bakıyor ve bazıları da tüketim açısından bakıp dar bir kalıbın içine kendini yerleştirebiliyor. Sevgi sözü ile olumsuzluğun yan yana gelmesi mümkün değil ki.  

Önce bir kere birbirini seven insanların karşılıklı duygularını ifade ettikleri  gün. Gerçi birbirini seven insanlar için her gün sevgililer günü değil midir? Bence bu gün sevgiden mahrum, birbirini anlamayan, hayatında sevgiyi tatmamış insanlara sevgiyi ve sevgiliyi yılda bir gün de olsa hatırlatmak için olsa gerek. Sevgi ve sevgili hangi dinde yasak olabilir? Yok yok hatta sevgiyi din emreder. Din daha da sevmemeyi, nefreti,kiniyasaklar. 

Hiç bu günle ilgili olumsuz bir şey duydunuz mu? Seven insanların birbirini hatırlaması ne kadar da güzel. Hatta çok eleştirilen hediyeleşmeleri . Acaba ne hediye alsam telaşı bile bir başkasına hangi kötülüğü etsem düşüncesinden daha iyidir kesinlikle. Sevdiğini düşünerek hediye alması veya vermesi,  bir tebessümü, bir sözü, bir  kır çiçeği güzel değil midir? Çok güzeldir çook. 

Bu günü anlayabilen kişiler kalp kırmayı düşünmezler. Sevgi sözünün içinden kötü bir düşünce  çıkaramazsınız

Sevgililer günün kadına şiddeti içinde barındırmaz. Vurmak, kırmak, öldürmek, hele kadın cinayetleri bu günle hiç alakası olmaz. 

Bu günün içinde hele bir başka insan için; döverim, öldürürümdemekten çekinmeyen, sevgiden nasibini almamış ve biraz da  gözü dönmüş insan manzarası yok! 

Bu günün içinde senin inancını beğenmedim, sen benim gibi düşünmüyorsun, olmadı sana gıcık oldum diyen bir anlayış hiç yok. 

Bu günün içinde insanları ötekileştiren, insanlar arasına nifak sokan, bir birlere kinleştiren, insanları bölen, hısımları hasım yapan bir anlayış da yok. 

Bu günün içinde sevgi var,  adı üstünde sevgili var, hatırlama var, hatırlanmak var, bir birine karşı saygı var,  karşıdakine değer vermek var, değer görmek var, güzel düşünme var, düşünülme var, güzel hayaller var, en önemlisi aşk var aşk. 

Bu günün içinde  hoşgörü var , hayal kurmak var, güzel dilekler var. Hatta  düğünü, nikahı, sevdiğine evlilik teklifini bu güne denk getirme heyecanı var

Sevginin ne vatanı olur, ne gümrük duvarı, ne inancı,  ne de üniforması. Herkesin yolunun  sevgiden geçmesi dileğiyle,  

Güzel günler diliyorum.