Demre Milli Eğitim Müdürlüğü ile Antalya Tekelioğlu Halk Kütüphanesi işbirliğinde Demre'nin Beymelek Mahallesi'ndeki Karabibik Kültür Salonu'nda söyleşi düzenlendi. Söyleşiye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Tekelioğlu Halk Kütüphanesi Müdürü Adile Dönmez, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Topakçı, Tekelioğlu Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Mustafa Bayram, okul müdürleri, öğretmenler ve yaklaşık 400 öğrenci izledi. 

Söyleşide saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 'Bir Yudum İnsan' adlı belgesel film izlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, "Bugün kitapla, kitabı yazan bir yazarla öğretmen ve öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Okumanın, yazmanın ne demek olduğunu, doğru okumayı, yazmayı bugün bir öğretmenden, öğretmen olan bir yazardan dinleyeceğiz" dedi.

Daha sonra eğitimci yazar Serap Şahin konuştu. Şahin, "Bir çocuk için, bir öğrenci için kitap yaşam demektir. Okumak kadar, yazmanın da önemi insan yaşamına yön verir. Doğru okumak, doğru yazmak eğitimin bir parçasıdır. Yazı, bir dokunuşla bir cana ulaşabilir. Bu nedenle yazmak için düşlerimizi özgür bırakmak gerekir. Özgür bırakılan düşlerle ortaya çok özgün öyküler çıkar" dedi.

Serap Şahin, öğrencilere bir öykünün nasıl yazıldığını anlattı ve öykü çalışması yaptırdı. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Şahin, 'Beyaz Ülkesinin Kahramanları' adlı çocuk kitabını imzaladı.

Söyleşi sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, yazar Serap Şahin'e çiçek vererek teşekkür etti. DHA