Atay Uslu, Demre halinde yaptığı toplantıda 16 Nisan halkoylamasında 'Evet' ile bir yenilik önerdiklerini, 'Hayır' diyenlerin ise eski düzen değişmesin istediklerini anlatarak şunları söyledi: "Neden ‘Evet’ sorusuna, anayasa değişikliğini madde madde anlatarak cevap veriyoruz. Oysa ‘Hayır’ kampanyası yapanlar, bir öneri sunamıyorlar, değişiklik maddelerinden hiç bahsetmiyorlar ve hatta değişiklik gelecek maddeleri özellikle saklıyorlar. ‘Evet'de ‘Hayır'da bir seçenektir. İki tercih de saygındır ancak doğruların söylenmesi gerekir. Her gün anayasa ile ilgisi olmayan yalanlar üretiyorlar. ‘Hayır’ kampanyasını açık açık yalanlar üzerine kurmak milletin aklına hakarettir, saygısızlıktır” dedi. 

Atay Uslu, tek adamlık iftiralarına da şöyle cevap verdi, “Tek adam, diyenleri bir kez daha yeni düzenlemeyi okumaya ve dürüst olmaya davet ediyorum. Yeni sistemde, milletin yüzde 51 oyunu alabilen Cumhurbaşkanı seçilebilecek. Cumhurbaşkanı en fazla iki dönem yani 10 yıl seçilebilecek. Cumhurbaşkanı’nın şu an var olan meclisi tek taraflı feshetme yetkisi kaldırılacak. Seçim yenileme kararı alırsa kendisi de seçime gidecek. Meclis seçimi yenileme kararı alarak, Cumhurbaşkanı'nın görevini sonlandırabilecek. Eski sistemde Cumhurbaşkanı’nın kararları için hiçbir denetim yokken, yeni sistemde Cumhurbaşkanı’nın kararlarının tamamına yargı yolu açılıyor. Bugün Cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetten ve milletvekillerinin yüzde 75'inin kararı ile yüce divanda yargılanırken yeni sistemde yüzde 66’sının kararı ile her suçtan yüce divanda yargılanabilecek. Bu düzenlemelerden 'tek adamlık' sonucu çıkaranlara el insaf diyorum, yalan söylemeyin, burunlarınız uzar diyorum. Yalanlarla burunları uzuyor, onlar aynaya bakmıyorlar. Aynaya bakmasalar da millet onlara bakıyor ve görüyor. Millet en net gösteren aynadır. 15 yıldır milletimiz gereğini de yapıyor."

“Yeni anayasa maddeleri ortadayken niye yalan söylüyorlar?” diye soran Uslu, bu soruya cevap olarak, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50 oy almayı hayal bile edemiyorlar. Kaybetseler de, koltuklarını ve genel başkanlık makam araçlarını bırakmak istemiyorlar. Çalışmadan, seçilmeden sadece karşı çıkarak muhalefet yapmanın konforundan vazgeçmek istemiyorlar. Vesayet odakları ile iş tutmayı, milletin güvenini kazanmaktan daha kolay görüyorlar.” ifadelerini kullandı. B. İnanç KUTLU