Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal'a ziyaretinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya ve Yapı İşleri Daire Başkanı Özlem Türker eşlik etti. Rektör Ünal, ilk olarak Kaymakam Murat Uz'u makamında ziyaret etti. Kaymakam Uz'dan Demre hakkında bilgi alan Prof. Dr. Ünal, ardından Belediye Başkanı Süleyman Topçu'yu makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Ünal, daha sonra yapımı Antalya eski milletvekili ve işadamı Hasan Ünal tarafından üstlenilen MYO'da incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Mustafa Rektör Ünal'ı, inşaatta Dr. Hasan Ünal ve ekibi karşıladı.

Rektör Ünal, yaptığı açıklamada; "MYO'nun inşaatı yarım kalmıştı. Kendisi Demreli olan eski akademisyen, milletvekili ve işadamı Hasan Ünal, inşaatı tamamlamayı üstlendi. Çok kısa sürede inşaatı tamamlayacak. Önümüzdeki öğretim yılında öğrenci almayı planlıyoruz. İlk etapta, üç bölüm açılacak. Açılacak bölümlere Demrelilerle tartışılarak karar verilecek. Çok geniş bir arazi var. Öğrenci tercihine göre, önümüzdeki yıllarda daha yeni binalar ve bölümler açılabilir" dedi.

Rektör Ünal, ardından Finike'ye geçti.

FİNİKE'DE BİLGİSAYAR LABORATUVARI AÇTI

Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Antalya Üniversitesi Destekleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Uluç, ziyareti kapsamında Finike MYO’da açılışa katıldı. Açılışta konuşan Rektör Ünal, MYO'ya 30 bilgisayar bağışlayan Antalya Üniversitesi Destekleme Vakfı Tunç Uluç'a teşekkür etti

Akdeniz Üniversitesi'nin Ulusal ve uluslararası düzeyde büyük bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, üniversitenin kendi bütçesinin yanı sıra devletin verdiği ödeneklerle fakültelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını, yetersiz kaldıkları yerlerde ise birtakım bağışlardan, hayırseverlerden destek aldıklarını söyledi.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Uluç da "Kuruluş amacımız Antalya'ya üniversite kazandırmaktı. Biz üniversiteyi Antalya'ya kazandırdık ama vakfın görevi bir üniversite kazandırmakla bitmiyor. Daha da önemlisi sorumluluğu daha da artıyor. Üniversitemizle inanılmaz gurur duyuyoruz. Çünkü Türkiye'nin değil dünyanın sayılı üniversitelerinden biri oldu" dedi.

Konuşmaların ardından bilgisayar laboratuvarının açılışı yapıldı. Törenin sonunda Rektör Ünal, Tunç Uluç'a plaket verdi. Rektör ve beraberindekiler daha sonra MYO'yu gezdi. DHA