Demre Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nce ortaklaşa hazırlanan projeyle öğrenciler, enstitüde balık üretim tesislerini ziyaret etti. 2.5 ay sürecek proje kapsamında Demre'deki 16 ilkokuldan 4'üncü sınıf, 12 ortaokuldan 6 ve 7'nci sınıf olmak üzere toplam 1160 öğrencinin katılmasının planlandığı proje kapsamında tesise gelen öğrencilere hijyen kuralları anlatıldı.

Tesise girmeden önce çizme ve galoş giydirilip elleri dezenfekte edilen öğrenciler, gezilerine yavru balık üretiminde yumurtaların alındığı anaç balıkların bulunduğu bölümden başladı. Ardından besin hazırlama, larva ve yavru balık üretim bölümlerini gezdi. Yavru balık havuzlarındaki balıklara da dokunan öğrencilere uzmanlar tarafından üretim aşamaları ve balık türleri anlatıldı.

Enstitü Teknik Koordinatörü Durali Eraslan, öğrencilere balıkçılıkla ilgili tüm aşamaları anlattıklarını söyledi. Yavru balıkların avlanmaması gerektiğini de özellikle anlattıklarını kaydeden Eraslan, "Özellikle çupra ve levrek yavrusu üretiminin yumurtadan yavruya kadar geçen tüm aşamaları konusunda bilgilendiriyoruz. Anaç balıkları tanıtıyoruz. Yavru balıkların beslenmesini gösteriyoruz. Balıkçılığın ülke ekonomisindeki, balığın insan sağlığı konusundaki önemini anlatıyoruz. Öğrencilerde bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" dedi. DHA