ANTALYA, (DHA) - İZMİR'de 1953 yılından beri demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Özkan Çelik, CK Enerji Akdeniz Elektrik aracılığı ile Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) sahibi oldu. Özkan Çelik, 2023 yılı süresince tüketeceği 420 bin MWh'lik elektriği, yeşil enerji kaynaklarından sağlayacak.

Küresel ısınma ile gündeme gelen iklim krizi dolayısıyla, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi her geçen gün artıyor. Sürdürülebilir bir gelecek için karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen; tasarruf tedbirlerini, sürdürülebilir çalışma stratejilerini esas alan bir anlayışla 1953 yılından beri demir çelik sektöründe hizmet veren Özkan Çelik de CK Enerji Akdeniz Elektrik aracılığı ile Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) alan kurumlar arasına katıldı. Bu sertifika ile Özkan Çelik, 2023 yılı süresince elektrik tüketimini yenilenebilir kaynaklardan karşılamış olacak. Bu anlaşma aynı zamanda demir çelik sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın Türkiye'de gerçekleştirdiği en büyük yeşil enerji kullanım anlaşması olarak dikkat çekiyor.

Sertifika töreninde konuşan CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç, “Dünya genelinde yenilenebilir enerjinin payı her geçen gün artarken CK Enerji olarak biz de doğayı ve gelecek nesilleri korumak adına yeşil enerji kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda çevre dostu elektrik tedarik etmek isteyen sanayi ve ticarethane müşterilerimizin Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) almalarına aracılık ediyoruz. Bu süreçte müşterilerimizin yanında yer alarak çevresel sürdürülebilirlik politikalarına destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha