Bu yıl ilk kez düzenlenen 1'inci Bil Okulları Satranç Turnuvası okul bahçesinde yapıldı. Turnuvaya, Demre ve Kaş'tan 170 ilk ve ortaokul öğrencisi katıldı. 8 dalda düzenlenen turnuvada 1'den ve 8'inci sınıfa kadar öğrenciler kendi dallarında yarıştı.

Eleme usulü yapılan turnuva sonunda birinci sınıflarda Zafer Yalçın, ikinci sınıflarda Münevver Karakehya, üçüncü sınıflarda Sinem Cüce, dördüncü sınıflarda Berat Batan, beşinci sınıflarda Emirhan Efe Çalık, altıncı sınıflarda Ahmet Alahabalı, yedinci sınıflarda Ramazan Özkan ve sekizinci sınıflarda Serhat Çalık şampiyon oldu. Şampiyonada ilk üçe girenlere madalya ve katılım belgesi, turnuvaya katılan her öğrenciye de katılım belgesi verildi.

Ödülleri, Bil Lisesi Kurucu Müdürü Necmettin Nazlı ile Okul Müdürü Ela Orhan verdi. Necmettin Nazlı, "Gün boyunca beyin jimnastiği yaptınız. Birbirinizle yarıştınız. Birlikte yarışmayı, centilmenliği öğrendiniz. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz bu turnuvayı, geliştirerek geleneksel hale getireceğiz" dedi. DHA