Merkezi Antalya'da bulunan Kültür Rotaları Derneği'nin koordinasyonunda, Genç Tur organizasyonu ile Likya Yolu'nda temizlik ve düzenleme çalışmaları yapmak için 9 öğrenci Demre'ye geldi. Kültür Rotaları Derneği Saha Koordinatörü Berhat Onat Alan başkanlığında gelen öğrenciler 1 ay Demre'de kalacak. Rusya, Fransa, Belçika, Almanya, Kanada, İspanya ve Türkiye'den gelen öğrenciler, Çayağzı Limanı'nda çadırda kalacak. Öğrenciler 1 ay boyunca Likya Yolu'nun Demre sınırları içinde kalan bölümünde temizlik, işaretleme ve yön gösterme çalışması yapacak. Boş zamanlarında Demre'nin tarihi ve doğal yerlerini gezecek.

Öğrenciler ilk olarak Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu'yu ziyaret etti. Öğrenciler yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verirken, özellikle alternatif turizm açısından Likya Yolu'nun ve Demre bölgesinin önemini anlattı. Ziyarette Kapaklı Mahallesi Muhtarı Şahin Güdek ve turizmciler katıldı.

Başkan Topcu da "Likya Yolu Projesi, bölgemiz ve Türk turizmi açısından çok önemli. Sizin yapacağınız katkıyı önemli buluyorum. Bu tür projeler öncelikle dünya barışına önemli katkı sağlıyor. Büyük bir özveriyle sizler, bizim için çok önemli olan bir projeye katkı sağlayacaksınız. Burada bizim konuğumuzsunuz" dedi. DHA