Veli KÖKEN/DÖŞEMEALTI, (DHA) - ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde ultra lüks yatın 45 metre çekiciyle taşındığını görenler, o anları ilgiyle izledi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada imal edilen ultra lüks sınıfındaki yat, Antalya Limanı'na götürülmek için çekiciyle fabrikadan çıkarıldı. Akdeniz Bulvarı üzerindeki Bilim Üniversitesi önünde bulunan üst geçidin engel oluşturması nedeniyle güzergah olarak Döşemealtı ilçe merkezi tercih edildi. Saat 22.00’de fabrikadan çıkarılan yat, yoğun güvenlik önlemleri altında saat 00.30’da Atatürk Caddesi’ne giriş yaptı. İlçe merkezinde 45 metre uzunluğundaki bir çekici üzerinde taşınan yatın güzergah üzerinde rahat ilerleyebilmesi için elektrik dağıtım şirketi çalışanları tarafından trafik sinyalizasyon sistemlerinin yönü değiştirildi, polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Yol üzerine park edilmiş araçlar sahipleri tarafından, sahiplerine ulaşılamayan araçlar ise çekiciyle kaldırıldı.

Caddedeki titiz çalışma dikkatini çeken vatandaşlar, karşılarında devasa uzunluktaki çekici ile üzerinde yüklü yatı görünce o anları ilgiyle izledi. Bazı vatandaşlar ise cep telefonlarıyla görüntü çekti. Atatürk Caddesi üzerinde bir süre ilerleyen çekici Şehit Mustafa Gürcan Caddesi’ne dönüş yapacağı esnada kavşağa sığamaması nedeniyle zor anlar yaşandı. Defalarca manevra yapan çekici başarılı olamayınca kavşak üzerinde bulunan yön levhaları yerinden kaldırıldı, sinyalizasyon direkleri yan yatırılarak alan açıldı.

Yapılan çalışmaları izleyen bazı vatandaşlar, “İlginç bir görüntü. Bu aracı buradan döndürebilmek büyük başarı" sözleriyle yaşadıkları şaşkınlığı ifade etti. İlçe merkezine girişinden çıkışına yaklaşık 2,5 saat zaman geçen yat, Şehit Mustafa Gürcan Caddesi’nde yoluna devam etti. İstanbul’dan adı açıklanmayan bir iş insanı için yapıldığı öğrenilen, 22 metre uzunluğunda, 8,5 metre yüksekliğinde ve 7,5 metre genişliğinde olduğu belirtilen ultra lüks yatın, 3 gün sürecek yolculuğun ardından Antalya Limanı'na ulaşması öngörülüyor.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha