Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde etkili olan iki büyük depremin ardından yardım seferberliği sürüyor. Bu kapsamda Isparta'da taşıma hizmeti veren taksi esnafı ve çalışanları, afetzedeler için anlamlı bir bağış kampanyası düzenledi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde, taksilerde kontaklar bu sefer afetzedeler için çevrildi. Taksi esnafı, 1 Mart Çarşamba günü müşterilerden sağladığı kazancı afetzedelere bağışlama kararı aldı. Bu kapsamda müşterilerin dikkatini çekmek için taksi duraklarına ve taksilere "Bugünkü kazancımızın tamamını afetzede kardeşlerimize bağışlıyoruz. Gün birlik günü" yazılı etiketler yapıştırıldı.

GÜN BİRLİK GÜNÜ

Taksi esnafı Nurettin Zeybek, yaşanan büyük felaketin ardından az çok demen afetzedelere yardımcı olmak adına böyle bir girişimde bulunduklarını belirterek, "Bizim için çok önemli bir gün. Ülkemizde büyük bir deprem oldu. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

MÜŞTERİLERDEN TEŞEKKÜR

Müşteriler de bağış kampanyasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, ücreti fazla vererek, destek oldu. Taksiyle gideceği noktaya ulaştıktan sonra, vereceği ücretin afetzedelere bağışlanacağını öğrenen Emre Korkmaz, "Taksi esnafını bu duyarlılıklarından dolayı kutluyorum. Taksi hizmeti aldıktan sonra verdiğim ücretin afetzedelere bağışlanacak olması beni çok duygulandırdı" dedi. (DHA)

Kaynak: dha