Demre’nin Yavu Mahallesi’ndeki toprak evinde iki oğlu ile birlikte yaşamını sürdüren 87 yaşındaki Fatma Düngüllü, 66 yıl önce henüz 20 yaşındayken gelin olarak geldiği evde seneler boyunca su sıkıntısı yaşamış, çevrede bulunan kuyulardan su ihtiyacı karşılayan yaşlı kadının evine Büyükşehir Belediyesi içme suyu getirmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Torosların eteğinde yaşayan Fatma Nine’yi derme çatma evinde ziyaret ederek, sevincine ortak olmuştu. Fatma Nine, Büyükşehir Yasası’yla Antalya’ya gelen hizmetlerin sembolü haline gelmişti. 


 

TÜREL SÖZÜNÜ TUTTU

Türel, Fatma Nine’ye yine mutluluktan ağlatan bir sürpriz yaşattı. Başkan Türel, Fatma Nine’ye ziyaretinde verdiği ‘Sana yeni ev yapacağız’ sözünü yerine getirdi. Fatma Nine’nin başına yıkılmak üzere olan, damı akan, penceresi, mutfağı, tuvaleti dahi olmayan evde yaşamasına izin vermeyen Türel, yepyeni bir ev hediye etti. Harabeyi andıran derme çatma ev yıkılarak, yerine üç odalı, tuvaleti, banyosu ve mutfağı olan yalıtımlı ve konforlu bir ev inşa edildi. Eşya yardımı da yapılan Fatma Nine, oğulları ile birlikte yeni evine yerleşti. Sıcacık yuvasında nefes almanın mutluluğunu yaşıyor. 

ÜŞÜYORDUK, TİTRİYORDUK

Eski günlerini elleri koynunda, “Üşüyorduk, titriyorduk, ne kapımız ne penceremiz vardı” diye anlatan Fatma Nine, “Buralar öncesi bir kuru duvardı, mutfağım yoktu, banyom, tuvaletim yoktu. Evi yıkıp yenisini yapacağız dediklerinde önce benim yuvamı bozmayın dedim. Ama şimdi çok mutluyum. Biz çok sıkıntı çektik. Menderes Türel’den Allah razı olsun, eline koluna sağlık” diyerek duygularını dile getirdi. 

DURUMUMUZ BALLI EKMEK GİBİ

Fatma Nine’nin iki oğlu Osman ve Süleyman Düngüllü ise çocukluklarından bugüne yıllardır yaşadıkları sıkıntıların Menderes Türel ile son bulduğunu söyledi. Osman Düngüllü, “Şu yollardan biz tırmana tırmana gelirdik. Kuyulardan kurtlu su içerdik. Rüzgarda ayazda toprak evimiz akardı, içerisi su dolardı. Şimdi durumumuz çok iyi Allah’a şükür. Ev de yapıldı, su da geldi, yol da yapıldı. Menderes Türel bu kadar bize hizmet etti, bizim başımızda dursun Allah ondan razı olsun” dedi. 

Süleyman Düngüllü ise, “Yağmurda çamurda idare ettik yıllarca. Şimdiki durumumuz ballı ekmek gibi. Ne çatımız akıyor ne rüzgar vuruyor. Rüzgarın sesini dışarda duyuyoruz artık” diye konuştu. 

MERKEZDE NE VARSA KIRSALDA DA OLACAK

Torosların tepesinde suyu olmayan, yolu olmayan, evi olmayan insanlara Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in sahip çıktığını anlatan Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş da, “Başkanımız Menderes Türel hep der ‘merkezde ne hizmet varsa kırsalda da olacak’ diye. İlk önce Fatma Nine’ye su getirerek işe başladık, daha sonra Sayın Başkanımız buraya geldi, dağlardan tırmanarak çıktı. Fatma Nine’nin yaşam alanını gördü. Bizlere talimatı bir an önce buranın yaşanabilir bir hale getirilmesiydi. Daha sonra yolu yapıldı, şimdi de yaşanabilir bir ev inşa ettik. Artık Fatma Nine sıcak yuvasında yaşıyor. Biz de onun adına çok mutluyuz” dedi. B. İnanç KUTLU