CHP Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Demre ilçe başkanlığını ziyaret etti. 16 Nisan referandumunda 'hayır' oyu çıkması için çalışan partililere teşekkür eden Budak, "Antalya'da büyük bir başarı yakaladık. Demokrasi güçleri olarak, CHP'nin öncülüğünde geçen genel seçim sonuçlarını tersine çevirdik. Sandıklara sahip çıktık. Ancak yasa tanımaz YSK, yasanın kesin emredici hükümlerine rağmen yasayı çiğnedi. Yasalar kesin hükümlerdir yorumlanamaz. Ama YSK yasayı kendine ve iktidara göre yorumladı. Yasayı çiğnedi. YSK ve Danıştay'a başvurularımızda şunu gördük. Türkiye'de başta hukuk kurumları olmak üzere, birçok kurum çürümüş durumda" dedi.

'OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İSTEMEK DOĞRU DEĞİLDİR'

Çetin Osman Budak gazetecilerin Deniz Baykal'ın açıklamaları ve Fikri Sağlar'ın disipline sevkiyle ilgili sorusu üzerine şöyle dedi: "CHP'nin başında bir genel başkan var. Liderliği de götüren odur. Kavgacı üslubu ortadan kaldırıp, halkın kutuplaşmasını ortadan kaldıracak net tavrı koyan da Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Bunun yanında partimizde bu güne kadar olmamış birlik ve beraberlik sağlandı. Önceki genel başkanımız Deniz Baykal, milletvekilimiz Muharrem İnce, Fikri Sağlar, bütün arkadaşlarımız, tüm örgütlerimiz inanılmaz bir ahenk içinde bu çalışmayı yürüttü. Büyük bir başarı elde edildi. Bu başarıda herkesin katkısı var. Muhalif olan birçok partinin de buna katkısı var. Bundan sonra yapılacak olan da aynı birlik ve beraberliği götürmek. Bizim partimiz tam demokratik bir partidir. Tam demokratların olduğu bir partidir. Biz her şeyi tartışırız. Hepimiz birbirimizi eleştirebiliriz. Genel başkan eleştirilemez bir kişi değildir. Her yerde eleştirilebilir. Ama toplum önünde partimizin eleştirilmesi söz konusu olmamalıdır. Biz milletvekili grubumuzla, parti meclisimizle, il başkanlarımızla toplantı yaptık. Ayın 8'inde de belediye başkanlarımızla toplantı yapacağız. Biz içimizde her şeyi konuştuk. Herkes her şeye aday olabilir. Siz de genel başkanlığa aday olabilirsiniz. Bunun yolu vardır. Burada olağanüstü kurultay istemek benim şahsi kanaatim, doğru değildir. Bizim tüzüğümüz emreder '2 yılda bir kurultay yapılır.' Bu bir emirdir. Bizim tüzüğümüze göre kurultay takvimi başlayacaktır. Biz 3 Mayıs'ta kurultay başlangıç takvimini koyduk. İlçe, il bittikten sonra da ocak ayında da büyük kurultayı yapacağız. Türkiye'nin gündeminde CHP'nin içindeki kavgalar hiç kimsenin ilgisini çekmiyor. Türkiye'de rejim değişmiştir. Bu rejim değişikliğini yine aynı ortak paydada buluşarak demokrasi güçleriyle bir arada yürüyebileceği bir düzen olmalı."

'DENİZ BEY KENDİ FİKRİNİ SÖYLEDİ'

Çetin Osman Budak, şöyle devam etti: "Bir havuz medyasında, üstelik de Atatürk'e küfreden, CHP'ye küfreden, CHP milletvekillerine ve CHP Genel Başkanına küfreden bir gazetede çıkıp CHP'ye vurmak doğru değildir. Net olarak ifade etmek gerekiyorsa bunu yapan herkes disipline gider. Disiplin ne karar verir, uyarı mı verir, ihraç mı verir onu bilemem. Deniz beyin söyledikleriyle Fikri beyin söyledikleri aynı şey değil. Deniz bey kendi fikrini söyledi. Partiye söylediği tek kelime yok. Çok profesyoneldir. 50 yıllık geçmişi vardır. Siyasette iyi bir devlet adamıdır. O kendi görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. Ama Fikri bey direkt partiye ve partinin genel başkanına 'kendisi tek adamdır' demesi, manşete çıkması bu ne kadar doğrudur onu da herkes değerlendiriyor." DHA