Noel Baba Meydanı'nda düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yanı sıra Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Uluçay, Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Büyükşehir Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, daire amirleri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Temeli atılan projeler kapsamında Cumhuriyet Alanı'nda 6 bin 100 metrekare, Noel Baba Meydanı'nda 6 bin 800 metrekare, Müze Caddesi'nde de 290 metrelik cadde yenilemesi yapılacak. Noel Baba Meydanı'na 110 metrekarelik gösteri havuzu yapılarak 67 yeni ağaç dikilecek. Cumhuriyet Alanı'nda oturma terası, 190 metrekarelik kafeterya, yarı açık oturma alanı oluşturulacak. Meydanlarda aydınlatma ve çiçeklendirme yapılacak. 90 günde tamamlanacak proje 4 milyon 680 bin liraya mal olacak.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre'nin turizmine güç vermek istediklerini söyledi. Demre'de yaptıkları yatırımlar hakkında da bilgi veren Türel, sulama kooperatiflerinin elektrik parasının da Büyükşehir Belediyesi tarafından ödeneceğini söyledi.

Protokol imzaladıklarını aktaran Türel, "Bunu yaparken çiftçimizi düşünüyoruz. Sulama suyunu kooperatifler de çiftçimize verecek" dedi.

Demre'ye 3 yılda toplam 84 milyon liralık yatırım yaptıklarına dikkati çeken Menderes Türel, "Bu meydan düzelme işini 3 ayda tamamlayarak, Demre turizmine nefes aldıracağız. Demre'mizi güzelleştirecek bir proje. Turizmde eski günlerimize kavuşacağız. Bu proje kapsamında 14 bin metrekare bağlantı yolunu da tamamlayacağız. Yuva Mahallesi Bölgesi'ndeki beş mahallenin sulama suyu sorununu ve mezbaha sorununu da kısa sürede çözeceğiz" dedi.

Konuşmasında 16 Nisan'daki referandum sürecine değinen ve cumhurbaşkanı hükümet sistemi hakkında bilgiler veren Türel, referandumdan 'evet' oyu istedi. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaymakam Murat Uz ve Belediye Başkanı Süleyman Topçu meydan düzenlemesinin temelini attı. DHA