Ya­rış­ma­nın bi­rin­ci­si Ha­ni­fe Ka­ra­can, ya­rış­ma­ya gi­re­ce­ği­ni söy­le­di­ği eşi­nin başta ya­rış­ma­ya ka­tıl­ma is­te­ği­ne "Sen il­ko­kul me­zu­nu­sun, Demre'de sen­den başka akıl­lı kadın yok mu? Ya­rış­ma­ya gi­ren­ler or­ta­okul, lise me­zu­nu ki­şi­ler, sen ka­za­na­maz­sın" de­di­ği­ni ama ha­ya­li­ni ba­şar­dı­ğı­nı söy­le­di. 

Demre Tarım ve Orman Mü­dür­lü­ğü­nün ev sa­hip­li­ğin­de An­tal­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ile Tarım ve Orman Ba­kan­lı­ğı İl Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len 'Kadın Çift­çi­ler Ya­rı­şı­yor 3. Bilgi ve Kül­tür Ya­rış­ma­sı'nın Demre fi­na­li Bey­me­lek Ka­ra­bi­bik Kül­tür Mer­ke­zi'nde ger­çek­leş­ti­ril­di. Ya­rış­ma­ya Demre Kay­ma­ka­mı Murat Uz, Demre Be­le­di­ye Baş­ka­nı Sü­ley­man Topcu, AK Parti İlçe Baş­ka­nı Ünal Arı­kan, daire amir­le­ri ve çok sa­yı­da da­vet­li ka­tıl­dı. Demre Tarım ve Orman Mü­dür­lü­ğü­ne mü­ra­ca­at eden­ler ara­sın­da ya­pı­lan ele­me­ler so­nu­cu fi­na­le yük­se­len 6 kadın çift­çi de­re­ce­ye gi­re­bil­mek için ya­rış­tı. 15 so­ru­nun yö­nel­til­di­ği ya­rış­ma­nın bi­rin­ci­si Ha­ni­fe Ka­ra­can olur­ken 2’ncisi Özlem Pol­laz, 3'ün­cü­sü ise Rem­zi­ye Top­taş oldu. Ya­rış­ma­lar so­nu­cun­da bi­rin­ci­ye 2 bin TL, ikin­ci­ye bin 200 TL, üçün­cü­ye de 800 TL ödül ve­ril­di.


Başkan Topçu’dan Demreli Kadın Çiftçiye Destek 
Demre Be­le­di­ye Baş­ka­nı Sü­ley­man Topcu, ya­rış­ma sı­ra­sın­da görme zor­lu­ğu çek­me­si­ne rağ­men ilçe bi­rin­ci­si olan Ha­ni­fe Ka­ra­can’a göz­lük sözü verdi. Baş­kan Topcu, ay­rı­ca An­tal­ya fi­na­lin­de Dem­re­li ya­rış­ma­cı­nın 1'inci ol­ma­sı ha­lin­de 10 bin lira özel ödül ve­re­ce­ği­ni be­lirt­ti. 
Ko­ca­sı 'ya­pa­maz­sın' dedi, pes et­me­di 


Ya­rış­ma­nın bi­rin­ci­si 52 ya­şın­da­ki Ha­ni­fe Ka­ra­can, ya­rış­ma­ya gi­re­ce­ği­ni söy­le­di­ği eşi­nin başta ya­rış­ma­ya ka­tıl­ma is­te­ği­ne "Sen il­ko­kul me­zu­nu­sun, Demre'de sen­den başka akıl­lı kadın yok mu? Ya­rış­ma­ya gi­ren­ler or­ta­okul, lise me­zu­nu ki­şi­ler, sen ka­za­na­maz­sın" de­di­ği­ni an­la­ta­rak, "En büyük ha­ya­lim su­nu­cu ol­mak­tı. Bu­ra­da onu bana ya­şat­tı­ğı­nız için te­şek­kür ede­rim. Uma­rım An­tal­ya'da da bi­rin­ci olu­rum" dedi.