Demre Kaymakamı Murat Uz'un direktifiyle ve gıda mühendisi Özkan Akbaş, veteriner hekim Halil İbrahim Toprak, sağlık teknikeri Durmuş Kılıç yer aldığı ekip, gıda maddesi satan kasap, market, şarküteri, okul kantinleri, bakkal, fırın, restoranları denetledi. Denetimlerde genel hijyen ve teknik koşullar incelendi. Et ve et ürünlerinden numune de alan ekipler, gıda ürünlerinin son kullanma tarihi ve fırınlarda kullanılan katkı maddelerini inceledi.

Kaymakam Murat Uz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gıda satan iş yerleri, direkt olarak insan sağlığını ilgilendiriyor. Biz önce, bu konuda Demre esnafıyla toplantı yaptık. Gerekli uyarıları yaptık. Demre Esnaf Odası'nı bu konuda uyardık. İnsan sağlığı ile kimsenin oynamaya hakkı yok. Bu konudaki yasa ve yönetmenliklere herkes uyacak. Önce denetimlerde ortaya çıkan eksikliklerde uyarı yapıyoruz. Eksikliğin giderilmesi için, esnaf arkadaşlara süre veriyoruz. Eksikliği gidermeyen esnafa mutlaka cezai işlem uygulanacak. Bozuk ürün çıkan iş yerlerine uyarı yapmıyoruz. Anında cezai işlem yapıyoruz. Cezalar bin 500 liradan başlıyor, 16 bin liraya kadar çıkıyor. Sevindirici olan, şu ana kadar yapılan denetimlerde bozuk ürün yok" dedi. DHA