Muğla'da Bodrum Belediyesi deprem bölgesinden dönen AKUT Bodrum ekibini ağırladı. Ekip, Başkan Aras’a, AKUT’a verdikleri destekler dolayısıyla teşekkür etti.MUĞLA (İGFA) - Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum Operasyon Merkezi ekibi, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a ziyarette bulunarak Bodrum Sağlık Vakfı öğrencilerinin el emeği ile yapmış olduğu seramikten plaketi hediye etti. Ziyarete AKUT Bodrum Ekip Lideri Zülüf Şeyda Yücel ile AKUT Bodrum gönüllüleri katıldı.

Bodrum Belediyesi Toplantı Salonu’nda bir araya gelen AKUT Bodrum ekibi ve Başkan Aras, toplantıda afet durumundan önce hazırlıkların tamamlanması ve olası afet durumlarında yapılacak olan çalışmaların bir an önce başlaması gerektiğini vurguladı. Deprem, arama kurtarma eğitimleri, yangında ilk müdahaleler gibi eğitimlerin bir an önce verilmesi gerektiğinin altı çizildi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli felaketin yaşandığı deprem bölgesinde yapılan arama kurtarma çalışmalarını anlatan AKUT Bodrum ekibi, deprem bölgesinde yaşananları Başkan Ahmet Aras’a aktardı.

AKUT Bodrum ekibi, Bodrum Belediyesi’nin verdiği desteği her zaman hissettiklerini ifade ederken afet durumlarında malzeme ve teçhizatta gereksinimlerinin bulunduğunu belirtti. Başkan Aras, ekibin gereksinimi olan sırt çantası, uyku tulumu ve mat malzemelerinin temini için ilgili birime talimat verirken malzemelerin alımı ile ilgili destek vereceklerini söyledi.

Toplantıda AKUT ekibi, Bodrum Belediyesi’nin tüm personeline eğitim semineri vermek istediklerini söylerken Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde belediye personeline “Afet Bilinçlendirme Semineri” yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: igf