TBMM Akdeniz-Pa Türk Grubu Başkanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Myra-Andriake Kazı İstasyonunu ziyaret ederek, kazı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik Hoca ile kazı ve bölgesel projeler üzerine fikir alışverişi yaptı.

ANTALYAMIZ, DOĞA, TARİH VE KÜLTÜR TURİZMİNDE DE ‘BURADAYIM’ DİYOR!

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Myra ve Andriake kazıları 2009 yılında başladığını ve 10 yıldır devam ettiğini, Nevzat Çevik hocanın emekleri ve birikimi ile bugünlere başarı ile gelindiğini ifade etti.

10 YIL GEÇMİŞİ, 10 YIL GELECEĞİ KONUŞTUK

Atay Uslu ziyaret dolayısıyla Nevzat Çevik Hoca ile geçmiş 10 yılı değerlendirdiklerini ve hem Demre hem de kazı ve arkeolojik çalışmalar için gelecek 10 yıllık hedefleri konuştuklarını ifade ederek şunları ifade etti: "Demre merkezinde bulunan Myra Antik Kenti'nin tarihi MÖ 5. yüzyıla kadar dayanıyor. Bölgede bulunan St. Nikolos Kilisesi Hristiyanlar için önemli kutsal mekanlardan bir tanesi. Dolayısıyla Demre'yi yıllık 750 bin turist ziyaret ediyor. Deniz, kum, güneş markası ile 15 milyon turisti ağırlayan Antalyamız, potansiyeli ile doğa, tarih ve kültür turizminde de ‘buradayım’ diyor! Antalya'nın ve Batı Antalya'nın potansiyelini geliştirmek için Hükümetimiz gereken desteği vermekte. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy’un da Antalyalı ve turizmci olması bize büyük bir avantaj sağlıyor. Antalya'da turizmini Tarih, Doğa ve Kültür Turizminide ekleyip çeşitlendirmek hedefimiz. Prof Dr. Nevzat Çevik Hocamıza ve ekine emekleri ve çalışmaları dolayı kendisine teşekkür ederiz."dedi.

DESTEĞE TEŞEKKÜR...

Kazı Başkanı Prof.Dr. Nevzat Çevik'de sosyal medyadan yaptığı açıklamada Atay Uslu'ya Teşekkürlerini sunarak: şu mesajı yayınladı: "Yararlı bir proje istişaresi olması ötesinde, siyasilerin arkeolojinin ve kazıların nimetinden yararlanması dışında da asıl olarak, ilgi göstermeleri ve destek vermeleri gerektiğini de gösterdiniz. Nihayetinde kazıevini ziyaret eden ilk siyasisiniz, dedi.