Kumluca Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Mustafa Köleoğlu, başkanlığında gerçekleştirildi. Kumluca Belediye Meclisi, mazereti nedeniyle katılamayan MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Durukan dışında tam kadro toplandı.

Belediye meclisi 10 gündem maddesini görüşüp karara bağlamak için toplandı. Gündemin ikinci ve dördüncü maddesi gelen talep üzerine oy birliği gündemden çekildi.

Mart ayı içerisinde önemli günlerle ilgili mesajlar veren Başkan Köleoğlu, “Ülkemiz büyük bir felaketten geçti. Yerel yönetimler olarak bizlerde bu felaketin yaralarını sarmada büyük görevler düşüyor. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara şifa diliyorum. KUMAFET’imiz depremzedelerle ilgili topluma adapte olma konusunda çalışmalar yapmaya devam ediyor” dedi. Grup konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü.

331764949_1463897611116877_2851085879163978342_n

KAPALI PAZAR YERİ ENERJİ ÜRETECEK

Gündemin ilk maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonu, Altınyaka Mahallesi 142 ada 2 parsel üzerine ve Narenciye Mahallesi 675 ada 1 ve 2 parsellerde yapılmakta olan kapalı pazar yeri üzerine çatı tipi Güneş Enerjisi Santrali (GES) yapımı, işletimi ve süre sonunda Belediyeye devri için encümene 20 yıl süreli ihale yetkisi verilmesi konulu Raporu görüşüldü. Komisyondan oy çokluğu ile olumlu gelen Rapor komisyondan geldiği şekliyle oy çokluğuyla kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonun, Eskicami Mahallesi 229 ada 8, 9 ve 10 parsellerdeki Belediye hisselerinin hissedarlarına satışı için Belediye Encümenine yetki verilmesi konulu raporu görüşüldü. Komisyondan oy birliği ile meclise gelen rapor, mecliste oy birliği ile kabul edildi.

İmar Komisyonunun, Mavikent (Yenice) Mahallesi sınırları içerisinde kalan alanların ITRF koordinat sistemine dönüştürülmesi konulu Raporu görüşüldü. Komisyondan oy birliği ile meclise gelen rapor, oy birliği ile kabul edildi.

331496491_656979916198576_2859370650332056065_n

DOĞAL AFETLER RİSK KOMİSYONU KURULDU

Plan ve Proje Müdürlüğünün, deprem afetine hazırlık amacıyla mevcut imar planları ile yapı alanlarının yeniden değerlendirilerek bir çalışma başlatılması konulu teklifi görüşüldü.

Gündem maddesi ile ilgili konuşan Başkan Köleoğlu: "ülkemiz durumu nedeniyle ciddiyetin farkındayız. Kumluca’da gelecek olan deprem riski için önlemler alınması, riskli binaların tespiti ile ilgili bir komisyon kurmak istiyoruz. Bölgemizde 50 yıllık binaların olması, depreme dayanıksız binaların tespiti yazılması gerekiyor. İlçemizde en fazla 11 katlı binaların yapılmasına karar verilmiştir. Deprem master planı yapılması deprem ihtisas komisyonu doğal afetler risk komisyonu kurulmasına karar verdik" dedi.

Konuşmaların ardından Deprem İhtisas Komisyonu Doğal Afetler Risk Komisyonuna Yanar Kaymak, Erdal Sayın, Faik İlter, Batuhan Mutlu Engin, Mehmet Atıcı oy birliği ile seçildi. Seçilen üyeler Komisyon havalesi, oy birliği kabul edildi.

Doğal Afet komisyonu ile ilgili söz alan Grup Sözcüsü Halil Karataş: "2019 yılında Deprem dayanıksız yapılarla ilgili Meclis Üyemiz Yanar Kaymak’ın verdiği önerge demek ki doğruymuş. Bu komisyonun kurulmasından anlıyoruz. O gün bu önerge oy çoğunluğuyla reddedilmişti" dedi.

Plan ve Proje Müdürlüğünün, Bağlık Mahallesi 47 adanın bazı parsellerine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli UIP teklifine yapılan itirazlar konulu teklifi, oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

BETON AŞ'YE KIYILMADI

Yazı İşleri Müdürlüğünün, Belediyeye ait Kumluca Beton AŞ.'nin yönetim kurulunun teşkili ve görev süresinin belirlenmesi konulu teklifinin görüşüldü. Yönetim Kurulunun 1 Mayıs 2024 tarihine kadar Mustafa Köleoğlu, İsmail Başar, Osman Duran, Serkan Ersoy, Hüseyin Kütük'ün olmasına oy çokluğu ile karar verildi.

KUMLUCA'NIN MENFAATİNE OLANA HAYIR OYU VERMEDİK

Ak Parti Grup Sözcüsü Halil Karataş: “Kumlucalı sizi seçti. Kumluca’nın menfaatine olan hiçbir şeye hayır oyu vermedik. Bize dahi sormadınız. Siz belirlediniz, siz belirleyin dedik. Bizim bu yönetime güvenip oy vermemiz için şeffaf olmanız gerekiyor. Daha önce festivallerde harcanan, sponsorlarla toplanan paralarla ilgili bilgi istemiştik. Ama bilgi vermediniz. Sarnıçtepe şirketi ile ilgili zararda mı karda mı diye sorduk. Bilgi vermediniz. Beton AŞ. ile ilgili çoğunluk sizde karı da zararı da sizde. Hayırlı olsun” dedi.

332104135_732028491871198_1722327075293584665_n

KUMLUCA’NIN YÜZ AKI

Başkan Köleoğlu: "Festivallerle ilgili kaymakamlık nezdinde denetleniyoruz. Kumluca beton rekabet anlamında fiyat istikrarı anlamında Kumluca’nın yüz akı. Kumluca için önemli bir yatırım. Geçtiğimiz mecliste birer kişi sizden yazdık, arkadaşlarınıza da hayır oyu verdiniz. El birliği ile yürütmemiz gerekiyor. Kumluca Belediyesi bir firma kurmuş. Belediyemiz hiç olmadığı kadar denetim halindedir. İşleyen bir sistem var. Siz bir anda şarteli kapattığınız zaman herşey duruyor. Kumluca Beton Allah ömür verdiği sürece büyüyüp gitsin" dedi.

Fen İşleri Müdürlüğünün, Belediyeye ait Kumluca Beton Aş.'nin ayni sermaye artırımının yapılması ve devir işlemi için Başkan Yardımcısı Ahmet Alagöz’e  yetki verilmesi konulu teklifi görüşüldü. Sermaye artırımı oy çokluğu ile kabul edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğünün, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Park ve Bahçeler Biriminin Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlanması nedeniyle bütçede ödenek aktarması yapılması konulu teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi

Mart ayı meclisi gündem maddelerinin ardından sona erdi.

Editör: SİNAN ÇEVİREN