'TURİZM HAREKETLERİNE OLUMLU YANSIMASINI BELİYORUZ'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, ITB Berlin Fuarı'nın turizm sektörüne etkisini anlattı. 2019 yılında gerçekleştirilen ITB Berlin Fuarı'nın pandeminin etkilerinin azalmasıyla birlikte uzun bir aradan sonra ilk kez bu yıl yeniden yüz yüze düzenlendiğini belirten Bağlıkaya, “Küresel turizm endüstrisinin gelişimine sağladığı katkı ve oluşturduğu iş hacmi dikkate alındığında dünyanın en önemli turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin Fuarı, ülkemiz için de çok özel bir yere sahip. Zira Almanya, Türkiye için en önemli turizm pazarlarından biri konumunda. Fuarın uzun bir aranın ardından yeniden yapılması ve yüz yüze iş görüşmelerine olanak sağlayacak olmasının uluslararası turizm hareketlerine de olumlu yansımasını bekliyoruz" dedi.

'ALMAN PAZARINDAN DAHA YÜKSEK PAY ALABİLECEĞİMİZE İNANIYORUZ'

Firuz Bağlıkaya, “Almanya uzun yıllardan bu yana Türkiye için en önemli turizm pazarları arasında başı çekiyor. Nitekim 2022 yılı itibarıyla 5, 6 milyonu aşkın Alman misafiri ülkemizde ağırladık. Yurt dışına çıkan kişi sayısı ve gerçekleştirdikleri uluslararası turizm harcamaları dikkate alındığında Almanya pazarından çok daha yüksek pay alabileceğimize inanıyoruz. Turizmci meslektaşlarımız da bu potansiyeli değerlendirmek amacıyla fuara yoğun ilgi gösteriyor. TÜRSAB olarak biz de üyelerimizin iş hacmini artırmak amacıyla ITB Berlin Fuarı'na kendi standımızla katılıyoruz. Üyelerimiz, fuar süresince standımızı ücretsiz kullanarak iş görüşmelerini gerçekleştirebilecek" diye konuştu.

'ÖNEMLİ İZLENİMLERLE DÖNMEYİ UMUT EDİYORUZ'

ITB Berlin Fuarı beklentilerini aktaran Firuz Bağlıkaya, “ITB Berlin Fuarı'nda, Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından muadil birliklerle ve turizm sektör temsilcileri ile önemli toplantı ve görüşmeler gerçekleştireceğiz. Hedefimiz hem Almanya'dan hem de diğer turizm pazarlarından ülkemize gelen ziyaretçi sayısını ve turizmden elde ettiğimiz kişi başı ortalama geliri mevcut seviyelerin çok daha üzerine çıkartmak. 2023 yılı turizm sezonuna dair de önemli izlenimlerle dönmeyi umut ettiğimiz ITB Berlin'e katılacak tüm turizmcilerimize şimdiden başarılar diliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha