Antalya Valiliği himayesinde gerçekleştirilen iş arayanlar ile sektör temsilcilerini buluşturan  Antalya İstihdam Fuarı (ANİF2018), Cam Piramit’te başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi fuarda İş ve Danışma Ofisi ile stant açtı. Fuarın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, işsizliğe çarenin ancak yatırımların artması ile mümkün olduğunun altını çizerek, “Belediye olarak hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz yatırımlarla yeni iş alanları ortaya çıkarmaya gayret ediyoruz. Örneğin tek başına Boğaçayı Projemiz bile binlerce insanımıza iş olanakları sağlayacak” dedi.

ASMEK İLE ARA ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ

İşsizlik sorununu çözümünde diğer bir önemli konunun da eğitim olduğunu belirten Başkan Türel, “İş dünyası ara eleman açığının karşılanması konusunda sıkıntılar yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu konuda üzerimize düşen görevi yapıyoruz. ASMEK ile 100 binin üzerinde vatandaşımıza mesleki eğitim verdik, iş bulmalarını kolaylaştırdık” diye konuştu.

İŞ BEĞENMEME SORUNU VAR

İŞKUR işbirliği kurulan İş Danışmanlık Ofisi sayesinde vatandaşları özel sektörde işe yerleştirdiklerini anlatan Türel, şunları söyledi: “Ofisimize günde ortalama 50 vatandaşımız başvuruyor. Bugüne kadar 23 bin 696 vatandaşımız iş müracaatında bulunmuş, 13 bin 143 kişiyi iş bulmak üzere çeşitli firmalara yönlendirmişiz. Bu kişilerden 7 bin 119’u işe girmiş. 1856 kişi iş yönlendirmesine bile gitmemiş. 10 bin 138 kişi ben belediyede iş istiyorum yoksa Allahaısmarladık demiş. Yani bize müracaat edenlerin yarısı iş beğenmemiş. Türkiye’deki meselenin işsizlik sorunu mu iş beğenmeme sorunu mu olduğunu bu rakamlardan çok iyi anlıyoruz.”

HER BAŞVURANA İŞ TEKLİFİMİZ VAR

Özel sektörün artık belediyeye gelerek yetişmiş eleman ihtiyaçlarını İş Danışma Ofisi’nden karşıladığını anlatan, “Bu da ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Antalya’da 153 özel firma 184 otel, tüm özel hastaneler, tüm özel eğitim kurumları ve diğer firmaların yetkilileri ile görüşme yaparak personel talepleri doğrultusunda yönlendirmeler yapıyoruz.  Her başvuru yapana iş teklifimiz var, sloganımız bu. Antalya bölgesindeki işsizlik oranını en aza indirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

BİZİ ÖRNEK ALSINLAR

“Çalışmak isteyene Türkiye’de iş var iki iki daha dört” diyen Başkan Türel, “ Yeter ki ben kamu kurumu istiyorum, belediye istiyorum,  sekiz beş mesai istiyorum, Cumartesi çalışmam Pazar hiç çalışmam denilmesin. En azından bizi örnek alsınlar.  7 gün 24 saat değilse de dört beş saat uyku ile haftanın yedi gününde kendimizi çalışmaya atfetmişiz. Biz ne mesai kavramı tanıyoruz, ne tatil günü dinliyoruz.  Çalışan unutmayalım ki ekmeğini taştan çıkartır” şeklinde konuştu.

Fuarın açılışının ardından Başkan Menderes Türel, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve protokol üyeleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi İş Danışma Ofisi ile diğer stantları ziyaret etti.