Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Hataylı hayvan üreticilerine destek olmak için gönderdiği 10 TIR besi ve süt yemi deprem bölgesindeki üreticilere can suyu oldu.KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesi Hatay’da gerçekleştirdiği altyapı, lojistik, su çalışmaları, mobil mutfaklar, haberleşme ve enerji sağlama gibi çalışmaların yanında hayvan üreticileri için gönderdiği 10 TIR besi ve süt yemi bölge insanına can suyu oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, asrın felaketinden sonra Hatay’da yaşamın normale dönmesi adına Konya’daki belediyeler, odalar, sivil toplum kuruluşları ve gönlü zengin hayırsever tüm Konyalıların ‘tek yürek’ olduğunu ifade etti.

Hatay’da büyük bir yıkıma neden olan depremin ilk gününden itibaren bölgede; arama-kurtarma ve koordinasyon, içme suyu temini, lojistik merkezi, mobil mutfak, ekmek fırını, barınma, gıda ve hijyen malzemeleri başta olmak üzere ihtiyaç olan her alanda Hataylıların yanında olmak için büyük bir özveri gösterdiklerini belirten Başkan Altay, ilçe belediyeleri ile birlikte bölgeye 600 TIR’dan fazla yardım malzemesi ulaştırdıklarını, geçtiğimiz hafta da 50 TIN un gönderdiklerini hatırlattı.

“HAYVANSAL ÜRETİMİN AKSAMAMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Son olarak Hataylı çiftçilerin üretim sürecine destek olmak için gönderdikleri 10 TIR besi ve süt yeminin bölgedeki üreticilere ulaştırıldığını kaydeden Başkan Altay, “Hayvansal üretimin özellikle bu dönemde aksamadan devam etmesi çok önemli. Biz de bu anlayışla bölgedeki üreticimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Hatay’daki küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticisi kardeşlerimize can suyu olacak besi ve süt yemlerimizin bereketli olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bu zor günlerin devlet-millet iş birliğiyle atlatılabileceğine vurgu yapan Başkan Altay, “Biz bir ve beraber olduğumuz zaman aşamayacağımız zorluk yok Allah’ın izniyle. Konya olarak Hatay’da yaraları sarmak adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: igf