Kepez- Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 3 bin 200 hak sahibine verilecek dairelerin kura çekimi yapıldı. 30 yıllık hayalin gerçek olduğunu belirten Başkan Menderes Türel, hak sahiplerine daire tapularını 2019 Ocak ayında teslim edeceklerini müjdeledi. Projeye yüzün üzerinde ülkeden vatandaşımızın ve yabancıların da ilgi gösterdiğine dikkat çeken Türel, “Kepez Santral uçacak demiştik. Bu projenin Kepez Santrali uçuracağı bu ilgiden anlaşılıyor” dedi.

Kepez- Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 3 bin 200 hak sahibine verilecek daireler, kura ile belirlendi. Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesinin Cam Piramit’teki kura çekimine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katılarak, hak sahiplerinin heyecanına ortak oldu. 30 senelik bir hayalin gerçek olduğunu belirten Başkan Türel, “Bugün artık uzun bir yolculuğun sonunda mutlu sona yaklaştığımızı sizlerde görüyorsunuz. Bundan sonraki süreçte kuraların tamamlanması ile artık hangi blokta hangi dairede oturacaksınız netleşmiş oluyor. Zaten bölgeler belli bloklar belliydi. SPK onaylı firmayla şerefiyeler sınıflandırıldı. Bu torbalara göre kura çekimleri yapılıyor. İki gün önce başlayan kura çekimlerini dört günde tamamlayacağız” dedi.

SÖZÜMÜ TUTMANIN GURURUNU YAŞIYORUM

“Sizlere verdiğimiz sözü tutmuş olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum” diyen Türel “Senelerdir size hep tapu vaat edildi, hep imar vaat edildi. Ama maalesef bir arpa boyu yol alınamadı. Şimdi Allah’ın izniyle artık mutlu yuvalarınıza kavuşuyorsunuz. Sadece Türkiye’nin değil yüzün üzerinde ülkeden vatandaşımızın ve için de yabancılar da var ilgilendiği proje. Bir sözüm vardı, Kepez Santral uçacak demiştik. Kepez Santrali uçuracak proje olduğu bu kadar ilgiden anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

GERİ DÖNÜŞÜMLÜ PROJE

3 bin 200 üzerinde hak sahibinin elde ettiği haklara göre yaklaşık 5 bin daire talebinde bulunduğuna dikkat çeken Türel, şu bilgileri verdi:  “Bugüne kadar imzaladığınız sözleşme sayısı 3 bin 241. Yani hak sahiplerinin yüzde 99.26’sı sahiplerinin imzaladı. Diğerleri ufak tefek prosedür icabı tamamlayamadı. Kira yardımı hakları olan 2815 hak sahibine de kira yardımı verdik. 3 bin 417 ev 1285 baraka, 129 su basman yıkımı gerçekleştirildi. Alt yapı tamamen bitti. Alt yapı çalışmalarında ki burası çok önemli; 5 bin 115 metre kanalizasyon, 8 bin 77 metre yağmur suyu, 5 bin 982 metre içme suyu tamamlandı. Geri dönüşümde yaklaşık 165 bin 254 ton ahşap odun, 1324 ton hurda demir elde edildi ve bunlar geri dönüşümde kullanıma sunuldu.  Tabi projeyi artık hepiniz iyi biliyorsunuz.”

İNŞAATLAR BAŞLADI

Proje ile ilgili bilgiler de veren Başkan Türel, şunları aktardı: “Proje içerisinde anaokulu ilkokul, ortaokul olmak üzere 11 tane okulumuz olacak. 3 adet sağlık Ocağı, 3 adet cami, 1 pazar yeri, iki muhtarlık binası, 265 bin metrekarelik peyzaj alanı belediyemiz tarafından yapılacak. Daha önce yapılan imar planına göre yeşil alan yüzde 30 arttırıldı. Sosyal hizmet alanları çok daha fazlası ile arttırıldı. Toplamda 5 bin 73 adet daire hak sahiplerine dağıtılıyor. Çünkü bazı hak sahipleri tam metrekare değil, iki tane küçük, bir orta bir büyük gibi birden fazla daire tercihinde bulundular. Buna göre de konutlarının inşaatına da başlandı. İnşaata başlanan 6 parselin ki 6 parselde hak sahipleri olarak yeni gelecek komşularınızla oturacaksınız. Bu 6 parselin tüm hafriyat çalışmaları bitti. İçinde 93 tane blok var. Bunların 67 sinin temel imalatları başladı, 12 temel imalatı tamamlandı, kat betonları da hazırlanıyor. Burada inşaatlar süratle artık yükselecek.”

360 KURA TORBASI

Başkan Menderes Türel şöyle devam etti: “Hak sahipleri ile yapılan sözleşme sonucu mevcuttaki kullanım alanı enkaz dediğimiz piyasa değerindeki kriterler STK lisanslı değerlendirme firması tarafından mevcut duruma göre analiz edildi ve hak sahiplerine dağıtıldı. 5 bin 73 dairede STK lisanslı değerlendirme firmaları tarafından dairenin yönüne göre, konumuna göre, katına göre, cephesine göre tüm kriterler göz önüne alınarak şerefiyelendirme yapıldı. Bu şerefiyelendirmelere göre de 360 kura torbası oluşturuldu. 3 bin 265 hak sahibine ait 5 bin 73 dairenin kuraları yarın tamamlanıyor. Böylelikle hepinizin artık hangi dairede oturacağı belirlenmiş olacak.”

HEDEF OCAK AYINDA TAPU TESLİMİ

İnşaatların hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Türel “Ve göreceksiniz çok büyük bir hızla yükselecek. İnşallah hedefimiz hak sahiplerinin daire tapularını 2019’un Ocak ayında sizlere davulla zurna ile dağıtmak. İnşaatlarınızı çok hızlı tamamlamak sureti ile tapu töreninden sonra anahtar teslimi ile hep birlikte bu mutluluğu taşıyacağız. Bizim işimiz gücümüz millet. Ve sizin için çalışıyoruz. Sizlerin mutluluğu bizim mutluluğumuz. Sizi böyle mutlu görmek bizim en büyük muradımız. O yüzden artık yeni sloganımızla sözlerimi tamamlayayım. Bu çok güzel bir slogan oldu.  Türkiye güzel, Antalya çok güzel,  Kepez Santral eskisinden çok çok güzel olacak inşallah.”

ÇAY İÇMEYE GİDECEK

Başkan Türel, noter huzurunda ismi belirlenen iki vatandaşın kura çekimini gerçekleştirdi. Türel, kura çekimi yaptığı vatandaşlara, daire teslimi sonrası evlerinde hayırlı olsun ziyaretinde bulunup, çay içme sözü verdi.