Bursa'nın Yenişehir ilçesinde Çağdaş Bilim Derneği müzik dersleri öğrencileri, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası 3. Piyano Festivali'ne katılacak.Gürhan ADANA - Yenişehir Memleket / BURSA (İGFA) - Bursa Merinos AKKM Orhangazi Salonu'ndaki festivalde dernekte kurs gören 8 öğrenci ve 2 kurs öğretmeni depremzedeler yararına sahneye çıkacak.

Öğrenciler keman ve piyanoyla klasik müzik parçaları çalacaklar. Kurs Öğretmeni Gülya İletmiş, konser öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.

Geçen yılki festivalde de öğrencilerinin konser verdiğini hatırlatan İletmiş, "Yurtdışından gelen öğrencileri dinleyip yorum yapma şansları olurken, aynı şekilde misafir öğrenciler de aynı şansı buluyorlar. En önemlisi de bu tür etkinliklerde sahne deneyimi kazanıyorlar" dedi. Dernek bünyesinde piyano, ney, bağlama, keman, gitar, ud gibi üflemeli, telli ve tuşlu çalgı kursları düzenlediklerini ifade eden İletmiş, "Öğrencilerden oluşan ekibimiz giderek büyüyor.  Geçen yıl 3 öğrencimiz konser vermişti, bu yıl sayımız 10'a çıktı" dedi.

Kaynak: igf