Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108'inci Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yıl dönümü nedeniyle Şehitler Anıtı'nda anma programı yapıldı. Törene Kaymakam Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Yardımcısı Recep Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Vedat Kılınç, Emniyet Müdürü Tuncay Demirel, siyasi parti ilçe başkanları ile şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından törene katılanlar saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Emrullah Bozan yaptı. Tören, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin konferans salonundaki etkinlikle devam etti. Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak, "Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yıl dönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma temasıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini, Kaymakam Sezgin Üçüncü, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şahin, Cumhuriyet Savcısı Ekrem Yavuz Öztop verdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha