Cum­hur­baş­ka­nı ve AK Parti Genel Baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, An­tal­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan aday­la­rı­nın Men­de­res Türel ol­du­ğu­nu açık­la­dı. İstan­bul’da dü­zen­le­nen aday ta­nı­tım top­lan­tı­sın­da 14 bü­yük­şe­hir ve 26 ilin be­le­di­ye baş­kan aday­la­rı­nı açık­la­yan Cum­hur­baş­ka­nı ve AK Parti Genel Baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan An­tal­ya’nın hiz­met­kâ­rı Men­de­res Türel ile “yola devam” dedi. 
AK Parti'nin 2019 Ma­hal­li İda­re­ler Se­çi­mi aday ta­nı­tım top­lan­tı­sı İstan­bul Haliç Kong­re Mer­ke­zi'nde ger­çek­leş­ti­ril­di. Tür­ki­ye Cum­hur­baş­ka­nı ve AK Parti Genel Baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, 14 bü­yük­şe­hir ve 26 ili kap­sa­yan 40 seçim böl­ge­sin­de­ki aday­la­rın ta­nı­tıl­dı­ğı top­lan­tı­da, An­tal­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan aday­la­rı­nın Men­de­res Türel ol­du­ğu­nu açık­la­dı. 
Türel mil­let­ve­kil­le­ri ve il baş­ka­nı ile sah­ne­ye çıktı
Ko­nuş­ma­sın­da se­çim­le­rin gö­nül­ler­de ka­za­nıl­dı­ğı­na vurgu yapan Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, “Be­le­di­ye baş­kan­la­rı hal­kı­na te­pe­den bak­maz. Be­le­di­ye Baş­ka­nı te­va­zu eh­li­dir. Sa­mi­mi­yet eh­li­dir. Gay­ret eh­li­dir. Önce mil­let der, önce mem­le­ket der” diye ko­nuş­tu. Açık­la­ma­nın ar­dın­dan An­tal­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Men­de­res Türel, AK Parti An­tal­ya Mil­let­ve­kil­le­ri Mus­ta­fa Köse, Sena Nur Çelik, Kemal Çelik, Atay Uslu ve İbra­him Aydın ve AK Parti İl Baş­ka­nı İbra­him Ethem Taş ile bir­lik­te kür­sü­ye çıktı. 
Viz­yon pro­je­le­ri ha­ya­ta ge­çir­di
An­tal­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Men­de­res Türel, 10 yıl­lık baş­kan­lık tec­rü­be­si ve viz­yon pro­je­le­ri ile An­tal­ya’nın bir dünya kenti ha­li­ne gel­me­si­ni sağ­la­dı. 5 yılda 11 mil­yar 385 mil­yon­luk ya­tı­rım­la An­tal­ya’nın ha­yal­le­ri­ni ger­çek­leş­tir­di. An­tal­ya, Türel’in yö­ne­ti­min­de ula­şım­dan, sağ­lı­ğa, tu­rizm­den, spora, kül­tür­den, eği­ti­me bir­çok ilkle ta­nış­tı. 1. Etap, 2. Etap ve 3. Etap Raylı Sis­tem, katlı kav­şak­lar, Kon­ya­al­tı Sahil Pro­je­si, Bo­ğa­ça­yı, Kru­va­zi­yer Liman, Ke­pez-Sant­ral Kent­sel Dö­nü­şü­mü gibi mega pro­je­le­ri ile ken­tin ge­le­ce­ği­ne yön verdi. Mavi Ev, Pal­ya­tif Bakım Mer­ke­zi, Evde Bakım, Hobi Bah­çe­le­ri gibi sos­yal pro­je­le­ri ile gö­nül­le­re do­kun­du. 
Bü­yük­şe­hir Ya­sa­sı­nın mi­ma­rı
Yeni Bü­yük­şe­hir Ya­sa­sı’nın mi­ma­rı olan Türel, ya­sa­yı en ba­şa­rı­lı uy­gu­la­yan be­le­di­ye baş­kan­la­rı ara­sın­da yer alı­yor. İlçe­ler ve kır­sal ma­hal­le­ler, yıl­lar­dır bek­le­dik­le­ri hiz­me­te Türel dö­ne­min­de ka­vuş­tu. 3 bin ki­lo­met­re as­falt ya­pı­lır­ken, Susuz Şahap gibi 100 yıl­dır su bek­le­yen ma­hal­le­le­rin ha­yal­le­ri ger­çek oldu. 
An­tal­ya sev­da­sıy­la gö­nül­le­re do­kun­du
An­tal­ya sev­da­lı­sı Men­de­res Türel, gö­nül­le­re do­ku­nan hiz­met­le­ri, halk­tan kar­şı­lık bulan ba­şa­rı­lı ça­lış­ma­la­rı ve Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın tak­di­ri ile 2019 Ma­hal­li İda­re­ler Se­çim­le­rin­de AK Parti’nin ye­ni­den An­tal­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan Adayı oldu. 
Öz­geç­mi­şi
11 Tem­muz 1964 ta­ri­hin­de An­tal­ya’ da doğdu. İlk, orta ve lise eği­ti­mi­ni An­tal­ya’ da ta­mam­la­dık­tan sonra İngil­te­re’ de ga­ze­te­ci­lik eği­ti­mi aldı.
Uzun yıl­lar bo­yun­ca An­tal­ya’ da ga­ze­te­ci ola­rak ça­lı­şan Men­de­res Türel, çe­şit­li basın ve yayın ku­ru­luş­la­rı ta­ra­fın­dan bir­çok kez yılın ga­ze­te­ci­si ola­rak ödül­len­di­ril­di. 1992 yı­lın­da, 28 ya­şın­day­ken An­tal­ya Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası Oda Mec­li­si üye­li­ği­ne se­çi­len Türel, 21 Kasım 1987 ve 25 Kasım 1999 ta­rih­le­ri ara­sın­da ATSO Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­kan ve­kil­li­ği gö­re­vi­ni yü­rüt­tü. 9 Kasım 2001 ta­ri­hin­de ya­pı­lan oda se­çim­le­ri­nin ar­dın­dan 14 Kasım 2001 ta­ri­hin­de üst­len­di­ği An­tal­ya Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­kan­lı­ğı gö­re­vi­ni 22 Ocak 2004 ta­ri­hi­ne kadar sür­dür­dü.
28 Mart 2004 günü ya­pı­lan genel yerel se­çim­ler­de An­tal­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı se­çil­di. 29 Mart 2009 ta­ri­hi­ne kadar bu gö­re­vi yü­rüt­tü. An­tal­ya’nın şe­hir­ci­lik ve ti­ca­ret ala­nın­da­ki temel so­run­la­rı­nın çö­zü­mü ve tu­rizm ala­nın­da ta­nın­ma­sı için bir­çok proje baş­la­tan, se­mi­ner ve kon­fe­rans­lar dü­zen­le­yen Türel, An­tal­ya’nın dün­ya­ya açıl­ma­sı için gö­nül­lü bir elçi gibi ça­lış­tı. Türel, gönül ver­di­ği An­tal­yas­por’a baş­kan­lık da yaptı.
12 Ha­zi­ran 2011 ta­ri­hin­de ya­pı­lan genel se­çim­ler­de AK Parti An­tal­ya Mil­let­ve­ki­li se­çil­di. AK Parti Yerel Yö­ne­tim­ler­den So­rum­lu Genel Baş­kan Yar­dım­cı­lı­ğı, Mer­kez Karar Yö­ne­tim Ku­ru­lu ve Mer­kez Yü­rüt­me Ku­ru­lu üye­li­ği gö­rev­le­rin­de bu­lun­du. Tür­ki­ye Bre­zil­ya par­la­men­to­lar arası dost­luk ku­ru­lu gu­ru­bu baş­kan­lı­ğı yaptı. Ak­de­niz Par­la­men­ter Asamb­le­si (AKDENİZ-PA) Türk Grubu Üyesi oldu.
30 Mart 2014 ta­ri­hin­de ya­pı­lan yerel se­çim­ler­de ye­ni­den An­tal­ya Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı se­çil­di.
An­tal­ya’yı ve Tür­ki­ye’yi ulus­la­ra­ra­sı plat­form­lar­da ba­şa­rıy­la tem­sil eden Men­de­res Türel, New York, Lond­ra, Paris be­le­di­ye baş­kan­la­rı­nın bu­lun­du­ğu Bir­leş­miş Mil­let­ler Güçlü Şe­hir­ler Ağı (St­rong Ci­ti­es Ne­t­work -SCN) olu­şu­mun­da yer alan Tür­ki­ye’den tek be­le­di­ye baş­ka­nı oldu.
Av­ru­pa Kon­se­yi Yerel ve Böl­ge­sel Yö­ne­tim­ler Kong­re­si Tür­ki­ye Milli Heyet Baş­kan­lı­ğı gö­re­vi­ni de yü­rüt­mek­te olan Türel, ül­ke­mi­zin hak­la­rı­nı Av­ru­pa’da en iyi şe­kil­de sa­vun­mak­ta­dır.
Men­de­res Türel, 2017 yı­lın­da Sağ­lık­lı Kent­ler Bir­li­ği Baş­kan­lı­ğı’na se­çil­di ve halen bu gö­re­vi de yü­rüt­mek­te­dir.
Evli ve iki çocuk ba­ba­sı olan Men­de­res Türel Uni­ver­sity of Camb­rid­ge First Cer­ti­fi­ca­te sa­hi­bi ve çok iyi de­re­ce­de İngi­liz­ce bi­li­yor