Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- DÜNYANIN en büyük ve en köklü turizm fuarı ITB Berlin, 7 Mart'ta ziyaretçilerine kapılarını açacak. Pandemi nedeniyle 3 yıl aradan sonra fiziksel olarak düzenlenecek turizm fuarında Türkiye, 550 metrekare stant alanında tanıtım yapacak. Fuara Antalya'dan da yoğun katılım bekleniyor.
Pandemi nedeniyle son olarak 2019 yılında yüz yüze gerçekleştirilen dünyanın en büyük ve en köklü turizm fuarı ITB Berlin, 7-9 Mart tarihleri arasında 54'üncü kez gerçekleştirilecek. Pandemi sonrası ilk kez fiziksel olarak düzenlenecek ve sadece sektör profesyonellerine açık olacak fuara Türkiye, 550 metrekare stant alanı ile Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) organizasyonunda katılım sağlayacak.
PROFESYONEL KATILIMLA GERÇEKLEŞECEK
Messe Berlin tarafından organize edilen ITB Berlin 2023'ün, önceki yıllardan farklı olarak katılımcı şirketlere, ticari ziyaretçilere, alıcılara ve medyaya odaklanmasıyla daha önceden organize edilen, profesyonel katılımla gerçekleşecek etkinliklere ağırlık verilmesi bekleniyor.
FUAR İÇİN ÖZEL UÇUŞ DÜZENLENDİ
Sun Express ve Corendon Airlines, Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilecek dev organizasyona katılım için Antalya'dan özel uçuşlar düzenleyecek. 2019 yılında 181 ülkeden yaklaşık 10 bin katılımcı, 113 bin 500 ticari ziyaretçi de dahil olmak üzere yaklaşık 160 bin ziyaretçiye ürün ve hizmetlerini sergileyen fuara, Antalya ve çevresindeki konaklama tesisleri, acenteler, tur operatörleri yetkilileri ve yerel yönetimlerin temsilcilerinden çok sayıda katılım olması bekleniyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha