Kumluca'ya bağlı turizm merkezlerinden Adrasan Mahallesi'nde çiftçiler, Ulupınar su kaynağından çıkıp, Yazır Mahallesi içinden geçen ve Adrasan Barajı'na kadar uzanan kanalın Kumluca Belediyesi tarafından temizlenmesine rağmen yetersiz olduğunu söyledi. 1980'li yılların şartlarına göre yapılan kanalın çok yetersiz kaldığını aktaran üreticiler, baraja yakın derelerdeki suların boşa denize aktığını, bunların baraja bağlanması gerektiğini kaydetti. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, Adrasanlı çiftçi temsilcileriyle birlikte baraj yakınlarındaki Yazır Mahallesi içinden geçen dere yataklarında incelemelerde bulundu.

Hidayet Kökce, Yazır Mahallesi'nden geçip Adarsan Barajı'na kadar uzanan Ulupınar su kaynağından gelen bir kanal olduğunu, bu kanalın 1980'li yıllarda yapıldığını, bu yüzden yeterli olmadığını, bu kanalın bir an önce ıslah edilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Kökce, "Adrasan Barajı'ndayız, su seviyesi tabanda. Çok derin bir seviyede. Gerçekten yaz döneminde sıkıntılı günler bekliyor bizleri. Yabana giden suları tespit ettik. Bu suların buraya akıtılıp baraj seviyesinin yükseltilmesi gerekiyor. Yazın çiftçimizin mağdur olmaması için. Gerçekten su seviyesi çok aşağıda. Burada sulama kooperatifi ile birlikte, büyükşehir belediyesi ile birlikte, devletimizle birlikte gelen su ile bu barajın doldurulmasını çiftçiler adına arz ediyoruz" dedi.

Bölgedeki birçok derenin boşa denize aktığını kaydeden Kökce, "Mevcut kanaldan gelen su çok az miktarda. 10'luk veya 15'lik bir su geliyor. Baraj seviyesi çok düşük. Ocak ayının ortasını geçmişiz, şubat ayı geliyor. Bahar geliyor. Bu barajın bu saatten sonra dolma şansı yok. Ama mevcut suları toplar barajı doldurursak, gelecek yıllar için de çok iyi olacaktır" diye konuştu.

Üretici Ömer Yıldırım (75) da "Bu sene kurak geçiyor. Barajımızda su çok az. Bu nar ağaçları kurumak üzere. Yazın hiç sulayamayız. Öbür derelerde çok su var. Denize akıyor. Devletin veya sulama kooperatiflerinin ilgilenip baraja akıtılmasını istiyoruz. Bir an önce barajımızın dolmasını istiyoruz. Nasıl yapacaksak, çünkü başka çaresi yok. Yoksa bu sene kuraklıktan ağaçlarımız kuruyacak" dedi.