Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımda hayata geçirdiği "Abonman İndirimli Kart" uygulaması başladı.KOCAELİ (İGFA) - “Ulaşımda yenilik” sloganıyla kent genelinde yaşayan vatandaşların daha hızlı ve güvenli seyahat etmelerine imkân sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1 Mart itibariyle devreye aldığı abonman indirimli kart uygulaması ile vatandaşlara ekonomik anlamda katkı sunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumu sistemine kayıtlı olan öğrenciler, öğretmenler ve 60 yaş üzerindeki vatandaşların yararlanabileceği Abonman İndirimli Kart dağıtımına 14 Aralık’ta başlayan Büyükşehir, şu ana kadar 30 bin 500 kartın dağıtımını gerçekleştirdi. Bu sayının önümüzde aylarda 300 bine ulaşması bekleniyor. Abonman indirimli karta geçenler yüzde 41’e varan indirimden faydalanıyor. Uygulamadan yararlanma hakkına sahip olan vatandaşlar, abonman indirimli kart uygulamasına büyük ilgi gösteriyor.

ÜCRETSİZ DEĞİŞİM

Kocaeli’de bir ilk olma özelliği taşıyan uygulamadan yararlanabilecek vatandaşlar, Kocaeli Kartlarını abonmana uygun yeni kartlar ile değiştirmesi gerekiyor. Değişim işlemleri İzmit, Gebze ve Gölcük’teki seyahat kartları ofislerinden ücretsiz olarak yapılıyor.

ABONMAN PAKETLERİ 30 GÜN GEÇERLİ

Kocaeli’de bir ilk olan ‘Abonman İndirimli Kartlar’ uygulamasında paket tarifeleri belirlendi.

Uygulama kapsamında 320 kontör 80 TL, 640 kontör 160 TL, bin 280 kontör 320 TL olarak belirlenirken, abonman kartının yükleme tarihinden itibaren 30. gün sonuna kadar geçerli olduğu bir sonraki aya devretmediği bildirildi. Aylık paketin 30 gün içinde bitmesi durumunda yeniden abonman paketi alınabileceği kaydedildi.

Bu arada abonman indirimli kartlarda ücretsiz, yüzde 50 ve tamamlayıcı aktarma indirimleri de uygulanmıyor.

Kaynak: igf