Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Döşemealtı Yeşilbayır İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. Eşi Ebru Türel ve oğlu Akant'la okula gelen Başkan Türel, oyunu 1007 numaralı sandıkta kullandı. Diğer sandıkları da ziyaret eden Başkan Türel, sandık görevlileri ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

'UĞURLU KADEMLİ OLSUN'

Başkan Türel, oyunu kullandıktan sonra okul çıkışında yaptığı açıklamada, "Ülkemizin, milletimizin geleceği için önemli bir gün, önemli bir karar. Milletimizin vereceği kararın elbette ki ülkemizin geleceğinde çok önemli bir katkısı olacağını, etkisi olacağını düşünüyorum. Ülke olarak, millet olarak bizim büyük hedeflerimiz var. Bugün itibariyle gelişmiş 20 ülke arasında 17'nci olan ülkemiz, inşallah milletimizin vereceği kararla çok daha üst sıralarda olmayı hak ediyor. Ve bunu milletimizle başarıyoruz. Bugünkü kararın da bütün milletimiz ve devletimiz için uğurlu, kademli olmasını temenni ediyorum" dedi.

BAŞKAN UYSAL EŞİYLE GELDİ

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında oyunu eşi Ümran Uysal'la beraber Vali Hüsnü Tuğlu İlk ve Ortaokulu'nda 1105 numaralı sandıkta kullandı.

Başkan Uysal, oy verme işleminin ardından yaptığı açıklamada "Toplumuz büyük bir ilgiyle barış ve huzur içerisinde iradesini beyan ediyor. Sonuçların, referandumun şehrimize, ülkemize, dünyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

TÜTÜNCÜ OYUNU AİLESİYLE KULLANDI

Kepez Belediyesi Başkanı Tütücü ise oyunu kullanmak için eşi Ayşe Tütüncü ile kızı 5 yaşındaki Zeynep Hatice ile Hüseyin Avni Çöllü Ortaokulu'na geldi. Tütüncü çifti oyunu 1392 numaralı sandıkta kullandı. Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Başkan Tütüncü, "Bu tercihin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Sandık açılınca milletimizin tecelli eden iradesi hangi yönde olursa olsun, o iradenin hepimizin başı üzerinde yeri olması gerektiğine inanıyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise, çıkan sonuca herkesin saygı göstermesini temenni ediyorum" dedi.

BAŞKAN GENÇ OY KULLANDI

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, oyunu Mustafa Ayten Aydın Anadolu Lisesi'nde 1021 numaralı sandıkta kullandı. Vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirten Başkan Genç, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdi olarak vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Çıkacak sonucun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim" dedi. Başkan Genç, daha sonra oy kullanılan okulları da ziyaret ederek sandık görevlilerine başarılar diledi.

BAŞKAN BÖCEK OYUNU KULLANDI

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhitin Böcek ise oyunu Bedriye Bileydi İlkokulu'nda 1242 nolu sandıkta kullandı. Oyunu kullandıktan sınıfları gezerek sandık başkanları ve görevlilerle sohbet eden Başkan Böcek, sonucun hayırlı olması temennisinde bulundu. DHA