Büyükşehir Belediyesi'nin 'Efsane Geri Dönüyor' sloganıyla tanıttığı Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi kapsamında Şarampol Caddesi'nde çalışmalar devam ediyor. Projeyle, Şarampol Caddesi'nin önemli alışveriş sokaklarından biri haline getirilmesi hedefleniyor.

RENKLİ VE MODERN CADDE

Çalışmalar kapsamında SGK ve Tonguç Kavşağı arasındaki Abdi İpekçi Caddesi'nde yer alan binaların boyanma işlemi tamamlandı. Caddeye bakan binaların ön cephelerinde kaplama çalışması, yan ve arka cephelerinde ise boyama işlemi devam ediyor. Caddeye renk katacak 5 süs havuzunda ise son aşamaya gelindi. Yürüyüş yolu için cadde boyunca özel gölgelendirme alanları yapılıyor. İş yerlerinin ön cepheleri de ahşapla kaplanarak güzelleştiriliyor.

24 SAAT YAŞAYAN CADDE

Cadde üzerinde yerleştirilecek kent mobilyalarının yanı sıra, kafe ve restoran gibi reaktif birimler açık alan olarak kullanılacak. Mevcut binaların görünümüne zarar vermeden, tabela, klima gibi görüntü kirliliğine sebep olan dış üniteler, uygulanacak teknikle görünmez kılınacak. Gündüz olduğu kadar gece saatlerinde de aktif olarak kullanılacak caddeye aydınlatma üniteleriyle canlılık kazandırılacak.

TİCARET VE SOSYAL YAŞAMIN MERKEZİ

Her gün yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği bir alışveriş sokağı haline gelecek Şarampol Caddesi'nin ulaşım ve park sorununu çözecek çalışmalar da devam ediyor. Caddenin arka kısmındaki alanların otoparka dönüştürme işlemleri büyük oranda tamamlandı. Proje kapsamında bölgeye iki katlı otopark yapılacak. Ticari ve sosyal yaşamın merkezi olacak Şarampole araçlarıyla gelen vatandaşların otopark sorunu yaşamadan caddeye ulaşabilmesi sağlanacak.

TÜREL İNCELEME YAPTI

Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çalışmalar hakkında bilgi alırken bazı yenilikler konusunda yetkililere talimat verdi. Türel, incelemeler sırasında esnafla sohbet edip hayırlı işler dilerken fikirlerini de aldı.

Proje çalışmalarının bölge halkı ve esnafı memnun etmesinin önemine değinen Başkan Türel "Projeyle Şarampol Caddesi eski günlerine dönecek. Antalya'da yaşayanların yanı sıra tatile gelen herkesin görmeden gitmek istemeyeceği bir cadde olacak. Sosyal yaşamın merkezi olacak. Adeta 24 saat yaşayan bir cadde olacak. Halkın memnuniyeti bizleri daha da mutlu ediyor" dedi. DHA