Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya kent merkez ve ilçelerde refüj ve kavşakları yaşları 200-250 arasında değişen barışın simgesi asırlık zeytin ağaçlarıyla süslüyor.

Büyükşehir Belediyesi, refüj ve kavşakları binlerce yıl yaşayabilen zeytin ağaçlarıyla donatıyor. Havalimanı kavşağında bulunan yonca kavşaklar ve refüjlerde 47adet, 100’üncü Yıl Bulvarı’nda 1 adet, Markantalya kavşağında 2 adet, Antalyaspor kavşağında 4 adet, Otogar kavşağında 4 adet, Demre Kent Meydanı’nda 9 adet ve Kepez Düden kavşağında 7 adet olmak üzere toplam 74 adet asırlık zeytin ağacı Antalyalıları selamlıyor. Yaşları 200-250 arasında değişen, aralarında bonzai zeytin türlerinin de yer aldığı zeytin ağaçları refüj ve kavşaklara muhteşem bir görünüm kazandırdı.

Bin yıl yaşıyor

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Şube Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, zeytin ağacı yaklaşık bin yıl yaşayabiliyor. Zeytin üretiminin ve zeytin ağacının öneminin her geçen gün arttığı ülkemizde asırlık zeytin ağaçları son derece dikkat çekiyor. En sağlam ve dayanaklı ağaçlardan zeytin ağacının uzun yaşamını yapraklarında bulunan oleuropein maddesi sağlıyor. Bu madde Akdeniz’in ve barışın simgesi zeytin ağaçlarını hastalık ve zararlı maddelerden koruyor.