Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) - ANTALYA'da yaşayan İranlı ressam Shabnam Majdabadi, doğup büyüdüğü ülkesindeki kadınların çığlıklarını tuvallerine yansıttı.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan 'Sirk' isimli resim sergisine sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Sergi açılışı öncesi Kahramanmaraş merkezli 11 kentte yaşanan deprem felaketinde yaşamlarını yitiren vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Sergi açılışında deprem felaketi karşısında Türkiye'de yaşayan Türkler ile farklı ülkelerden yerleşik yabancıların tek yürek oluşunu sembolize eden ve birçok şehirden getirtilmiş, üzerinde 'Türkiye Tek Yürek' sloganı yazılı elmalar katılımcılara ikram edildi.

YAKINLARINI KAYBETTİ

Serginin açılışını yapan ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan kardeşi ve birçok yakınını kaybettiğini gözleri dolarak anlattı, "Acımız çok büyük. Allah böyle bir felaketi hiçbir ülkeye yaşatmasın" dedi. Sırma, deprem felaketinde Türkiye'nin tek yürek olmasının önemini duygulu sözlerle anlattı.

KADINLARIN ACI VE ÇIĞLIKLARI

Tahran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden 2001 yılında, Dubai Cud Üniversitesi İç Mimarlık Fakültesi'nden de 2008 yılında mezun olan İranlı sanatçı Shabnam Majdabadi, ülkesindeki rejimden dolayı özgürlükleri kısıtlanan kadınların çektikleri acıları, özgürlük için attıkları çığlıkları tuvallerine resmettiğini söyledi.

DÜNYA BİR SİRK GİBİ

Ölümü göze alarak özgürlük için direnen İranlı kadınları farklı figürlerle sembolize ettiğini aktaran Shabnam Majdabadi, "Bana göre dünya bir sirktir" dedi, sözlerini şöyle sürdürdü;

"İnsanlar bazen seyirci, bazen de oyuncu oluyor. Seyirciler gösterilere dalmış, oyuncular da kendilerini rollerine kaptırmış durumdalar. Her iki taraf da dünyada olup bitenlerin farkında değil, dünyadan habersizler. Ülkemdeki kadınların özgürlük için direnişlerinin etkisinde kalarak, içim kan ağlayarak resimlerimi yağlı boya çalışmasıyla hazırladım."

Sergide ressam Shabnam Majdabadi'nin 20 yağlıboya çalışması yer aldı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha